hqdefault.jpg

"İslam Ordusu" isimli terör örgütünün tasfiyesi El Muhabarat'ın bir operasyonu mu?

Muhaberat ajanlığıyla suçlanan El Kake, "İslam Ordusu" terör örgütünün kendi müttefikleri tarafından, Suriye ordusunun müdahalesine gerek kalmaksızın tasfiye edilmesinin başlıca sebebi mi?

3 Mayıs 2016 Salı
Somer SULTAN/SURİYE
 
 
 
İNTİZAR - İslam ordusu terör örgütü, eski müttefikleri Nusra Cephesi ile Rahman Taburu gibi örgütler tarafından tasfiye edilme yoluna girerken örgütte bir akım Suriye istihbarat güçlerini her şeyden sorumlu tutuyor.
 
 
Olay şöyle gelişiyor:
 
- Şam'ın doğu Guta bölgesinde aktif olan "İslam Ordusu" ilk elebaşısı Zehran Alluş, yönetime yakın iş adamı Muhammed Hamşo'yla anlaşır. Hamşo aslında kendisinin esad karşıtı olduğunu, Şam'ı elegeçirme planına sahip olduğunu ve bunun için başkentin içerisindeki askeri barikatları rüşvetle çözdüğünü söylemişti. Alluş'a yarım milyon dolarlık bir hibe veren işadamı Hamşo, orduyla koordinasyonlu bir şekilde ölümcül bir pusu kurmuştu.
 
- Pusu çeşitli nedenleden dolayı gerçekleşmez. Zehran Alluş'un rakipleri hemen herşeyi deşifre ederler.
 
- Daha sonraki gelişme malumunuz Alluş bir hava saldırısı sonucunda hayatını kaybetti.
 
- Alluş'un yerine örgüt içi kutuplaşmalar arasında denge kurmak için şahsiyetsizliği belli İsam Buyedani gelir. Onunla birlikte iki kişi örgütü perde arkasından yönetmeye başlar. Biri maktulün kuzeni "İslam Alluş", diğeri ise Abdurrahman el Kake.
 
- Asıl sürprizi, "İslam Ordusu" yeni yönetimine muhalif kesilen bazı kişiler patlatır. El Kake, Esad yanlısı işadamı Muhammed Hamşo'yla ilişkiden sorumluydu. Başka bir değişle o pusunun baş sorumlulardan birisiydi. Dahası Twitter'de bir profil, El Kake'nin Alluş'un öldürülmesine yol açan istihbari bilgiyi Suriye ordusuna ulaştıran kişi olduğunu öne sürüyor.
 
- Bir nevi Fuat Avni gibi bilgi sızdıran "Bilal Bilal" adlı profil, El Kake'yi Buveydani'nin şahsiyetsizliğinden istifade etmek suretiyle diğer örgütlerle çatışma durumuna gelmek için kışkırtma yaptığını öne sürüyor. Böylece kimin lehine çalıştığı halen kesinleşmeyen, ama bazı yol arkadaşları tarafından Muhaberat ajanlığıyla suçlanan El Kake, "İslam Ordusu" terör örgütünün kendi müttefikleri tarafından, Suriye ordusunun müdahalesine gerek kalmaksızın tasfiye edilmesinin başlıca sebeplerinden birisi haline geliyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar