55780140.jpg

Suudilerden Hz Muhammed´i mezarından çıkarma teklifi

"Hz Muhammed´in (s.a.a) Medine´deki mezarı yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Önemli bir Suudi bilim adamının yaptığı bir önergede Hz Muhammed´in (s.a.a) mezardan çıkarılacak olan naaşı anonim bir mezarda yeniden gömülmek üzere taşınmasını içeriyor."

29 Haziran 2016 Çarşamba

İNTİZAR - volkskrant.nl internet sitesinde yer alan bir habere göre; Hz Muhammed´in (s.a.a) Medine´deki mezarı yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Önemli bir Suudi bilim adamının yaptığı bir önergede Hz Muhammed´in (s.a.a) mezardan çıkarılacak olan naaşı anonim bir mezarda yeniden gömülmek üzere taşınmasını içeriyor.

Haberin devamında konu ilgili iddialar şu şekilde verilmiş;

Sünni din adamları yıllardır milyonlarca Şii´nin her yıl Medine'de yeşil kubbenin altında bulunan Peygamber türbesini ziyaret edip dualar okumasını kızgınlıkla izliyor. Suudi Arabistan´da yaygın olan Vahabiliğe göre bu eylem Allah'a şirk koşmaktır.

Peygamber türbesinin yok edilmesinin düşüncesi bile milyonlarca Şii'de büyük öfke uyandırır. Özellikle Suriye ve Irak'daki olaylar neticesinde mezhepler arası ilişkilerin gergin olması böyle bir eylemin çatışmaları daha da körükleyeceğe benziyor.

 

Basına sızan planlar

İngiliz İndependent medya kuruluşuna sızdırılan belge Peygamberin türbesinin buluduğu Medine'deki Mescid-i Nebevi yetkililerine de dağıtıldığı belirtiliyor. Planlar ise başka bir Suudi bilim adamı, doktor İrfan Alavi tarafindan sızdırıldı. Bu bilim adamı Mekke ve Medine'de geçmişte olan yıkımları durdurmak için yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Yıkılan yerlerin yerini lüks oteller ve apartmanlar aldı.

Müslümanlar için, sağlık ve maddi durumları el verdikçe, hayatlarında bir kere hac ziyareti zorunludur. Hac ziyareti Suudi Arabistan'da bulunan Mekke'yi ziyaret etmekle gerçekleşir. Ziyaretçilerin bir çoğu Mekke'den sonra Peygamberin türbesinin bulunduğu Medine'yi de ziyaret eder.

Elde edilen raporda Peygamberin hayatını geçirdiği odaların yıkımı da yer alıyor. Bu odalar türbenin etrafındadır. Raporda “şirk koşmayı engellemenin tek yolu mezarın anonim bir yerde gömülmek üzere taşınmasıdır” sözlerine yer veriliyor.

Şimdilik bu planların gerçekten yürürlüğe geçecek gibi görünmüyor. Suudi kraliyet ailesi İslam'ın en kutsal yerlere en ufak değişikliğin bile büyük bir titizlikle incelendiğini savunuyor.

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar