son-dakika-putin-ve-esad-bulustu-suriye-ic-savasinda-tarihi-anlar10282014.Jpeg

İran, Türkiye, Rusya devlet başkanları zirvesi öncesi Esad'tan sürpriz Rusya ziyareti

Esad'tan Soçi'ye sürpriz ziyaret! Yarın Soçi'de Rusya, Türkiye ve İran devlet başkanlarının zirvesi beklenirken, Rusya çok önemli bir konuğu gözlerden uzak ağırladı: Suriye Devlet Başkanı Başer Esad.

21 Kasım 2017 Salı
İNTİZAR - Suriye meselesinin çözümünde sona doğru yaklaşılırken diblomatik hareketlilik hız kazandı. Turkrus.com internet sitesinde ye alan habere göre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. 
 
Suriye krizinde siyasi çözüm için sürpriz adımlar atılmaya başlandı. Yarın Soçi'de Rusya, Türkiye ve İran devlet başkanlarının zirvesi beklenirken, Rusya çok önemli bir konuğu gözlerden uzak ağırladı: Suriye Devlet Başkanı Başer Esad.
 
Esad'ın dün Soçi'de Başkan Putin ile bir görüşme yaptığı, bu sabah Kremlin tarafından kamuoyuna açıklandı.
 
Esad'ın Rusya'ya gelişi ve gidişi medyadan gizli tutuldu. Açıklama, Esad Şam'a döndükten sonra bu sabah yapıldı.
 
Açıklamada iki liderin Suriye krizine siyasi çözüm konusunu ele aldıkları bildirildi.
 
Putin, yaprtığı açıklamada Erdoğan ve Ruhani ile görüşmeden önce Esad ile de süreci müzakere ettiklerini  ve Astana sürecini ele aldıklarını duyurdu. 
 
Esad da çözüm yolunda çabaları için Putin'e teşkkür etti. Esad, "terörizme karşı zafer kazanıldıktan sonra Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğü esasında politik çözüm sürecine geçildiğini" beyan etti. 
 
Esad özellikle Rus ordusuna desteği için teşekkür ederken, "Rusya siyasi uzlaşının teşvikini mümkün kıldı" ifadelerini kullandı. 
 
Putin de terörü birlikte mücadele edilmesi geereken uluslararası sorun olduğunun altını çizdi. Rus lider, Suriye'de terörle mücadelede en yakın zamanda son noktanın konacağına inandığını vurguladı.
 
Bu arada Putin'in bu görüşmeden sonra ABD Başkanı Trump ile de bir telefon görüşmesi yapacağı bildirildi.
 
Esad'ın Rusya'ya savaş başladığından beri bu ikinci " sürpriz ziyareti" oldu. Şimdi bu görüşmenin ardından yarınki Putin-Erdoğan-Ruhani zirvesinden somut adımlar çıkabileceği konuşuluyor.
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar