2674899.jpg

Hamanei: Düşman bir kez daha yenildi

İran halkının son günlerde ülke genelinde yoğun katılımıyla İslam İnkılabı'na düzenlediği destek gösterisine temas eden Ayetullah Hamanei; "Bu kez de halk tüm gücüyle, ABD'ye, İngiltere'ye ve Londra'da oturanlara 'bu defa da başaramadınız, yine de başaramayacaksınız' diyor." vurgusunda bulundu.

9 Ocak 2018 Salı
 
İNTİZAR - Kum halkının 9 Ocak 1978 senesinde gerçekleştirdiği Şah Rejimi karşıtı tarihi ayaklanmasının yıldönümünde bu kentin farklı kesimlerinden binlercesi bugün sabah saatlerinde İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei ile görüştü.
 
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bugün sabah saatlerinde Kum'dan gelen kalabalık bir grubu kabul ettiği görüşmede yaptığı konuşmada; İran halkının 9 Dey (30 aralık) gününden itibaren ülkenin dört bir yanında, bu taşkınlıklar ve oyunların yeni kişiler tarafından başladığı günden itibaren yürüyüşlere başladığını kaydetti.
 
 
Sürekli saldıran düşman halkın direnişinden dolayı bir şey yapamıyor
 
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, "İnkılap,  siyasi olarak düşmanın ülkedeki kökünü kazıdı, şimdiyse düşman sürekli karşı saldırıda bulunuyor, ancak her defasında hezimete uğruyor ve halkın direnişinden dolayı bir şey yapamıyor." ifadelerini kullandı.
 
 
Düşmanla işbirlikçiler olaylara son vermeyince halk sokağa çıktı
 
30 Aralık 2017'de başlayan bu şeytanlıklar ile kargaşalara karşı küçücük şehirlerden büyük kentlere dek İran halkı, ülkenin dört bir tarafında aynı gün harekete geçti. Sonrasında ise düşmana mensup bu ücretli adamların yakalarından düşmediğini görünce, gösterileri art arda günlerce devam etti.
 
Ayetullah Hamanei, düşmanların uşaklarının olaylara son vermek istemediğini gören halkın, Kum'dan Ahvaz, Hemedan, Kirmanşah, Meşhed, Şiraz, İsfahan ve Tebriz'e kadar ülkenin muhtelif kentlerinde düzenlediği gösteri ve yürüyüşler düzenlediğine işaretle, bunların sıradan ve basit bir olay olmadığını ve dünyanın hiçbir noktasında benzeri olmadığını vurguladı.
 
3 Aralık'tan beri de Kum, Ahvaz, Hemedan ve Kirmanşah'ta başlayan gösteriler, 5, 6 ve 7 Ocak tarihlerinde de farklı kentlerle birlikte Meşhed, Şiraz, İsfahan ve Tebriz'de devam etti.
 
 
Haklı taleplerle sokağa çıkanla vandallar arasındaki fark gözetilmeli
 
İslam İnkılabı Rehberi, halkın haklı ve samimi talepleri ile bir grubun vandallığı ve vahşi girişimleri karşısında fark gözetilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Ayetullah Hamanei beynatının devamında, kendi haklı hakları için protesto edenler ile Kuran'-i Kerim'e, İslam'a, ülke bayrağına hakaret edenler ve camiyi yakıp, yıkanlar arasında fark olduğunu ve onları karıştırmamak gerektiğini belirterek, ülkede her daim halk protestoları, talep ve isteklerinin olduğunu, bazılarının sorunlu finans kuruluşlarından rahatsız olduğunu ifade etti.
 
Kimsenin eylemler ve protestolara karşı olmadığını beyan eden İslam İnkılabı Rehberi, itiraz seslerine kulak vermek gerektiğinin altını çizdi, "bu sözlere kulak verilmeli, ben dahil hepimiz sorumluyuz, hepimiz takip etmeliyiz" açıklamasında bulundu.
 
 
Düşmanın geçen 40 senedeki tüm hareketleri, İnkılab'a karşı saldırıdır
 
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei İran'daki son olaylara temasla, düşmanın geçen bu 40 senedeki tüm hareketlerinin İnkılab'a karşı saldırıdan ibaret olduğunu belirtti.
 
 
Halk tüm gücüyle ABD'ye, İngiltere'ye başaramadınız ve başaramayacaksınız diyor
 
İran halkının son günlerde ülke genelinde yoğun katılımıyla İslam İnkılabı'na düzenlediği destek gösterisine temas eden Ayetullah Hamanei; "Bu kez de halk tüm gücüyle, ABD'ye, İngiltere'ye ve Londra'da oturanlara 'bu defa da başaramadınız, yine de başaramayacaksınız' diyor." vurgusunda bulundu.
 
Düşmanın tüm bu 40 sene boyunca yaptığı ise İslam İnkılabı'na karşı gerçekleşen kontrataktır. İnkılap, düşmanın ülkeden kökünü kazdı ve şimdi de onlar her defasında kontratak yapmaya çalışıyor ancak sürekli hezimete uğruyorlar; nedeni de bu direniştir, halkın oluşturduğu bu milli baraj. Milletimiz bu sefer de ABD, İngiltere ve Londra konuşlu kesimlere “yapamadınız ve yine de yapamayacaksınız” yanıtını verdi.
 
 
Halkın anti halk, İran'ın anti İran ve İslam'ın anti İslam mücadelesi sürecek
 
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei ayrıca; "halkın anti halk, İran'ın anti İran, İslam'ın da anti İslam mücadelesi şimdiye kadar sürdüğü gibi bundan böyle de devam edecek." beyanatında bulundu.
 
 
Kargaşayı Amerika, Siyonistler, Münafıklar terör örgütü örgütledi, Körfez finanse etti
 
Son sıralarda ülkede yaşanan kargaşaların organize olduğuna dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi, bu olayların Amerikalılar, Siyonistler ve terör örgütü ve insan katili Münafıklar* olmak üzere üçgen tarafından organize edildiğini belirtti, Fars Körfezi devletlerinden birinin de bu olayları finanse ettiğini sözlerine ekledi.
 
 
Halk kargaşayı örgütleyenlerle saflarını ayırdı
 
Ayetullah Hamanei beyanatının devamında, halkın son olaylardaki rolüne dikkat çekerek, sayısı pek fazla olmayan bir grubun sokaklara geldiğini, ancak halkın sloganlarından hedeflerini anladığı için saflarını ayırdığını ifade etti.
 
 
Akılsızlar bir taraftan "canım İran'a feda olsun" sloganını atarken bir taraftan İran bayrağını yaktılar
 
İran karşıtı sloganlara değinen İslam İnkılabı Rehberi; "bir taraftan "canım İran'a feda olsun" sloganı atarken, diğer bir taraftan İran bayrağını ateşe verdiler! Akılsızlar bu ikinin birbirine ters düştüğünü anlamadılar mı?" açıklamasında bulundu.
 
İran'ın düşmanları karşısında Hizbullahçı ve devrimci gençlerin göğüs gerip, kutsal savunma yıllarında 300 bin şehit verildiğini hatırlatan İslam İnkılabı Rehberi, "canım İran'a feda olsun" diyenlerin ne zaman İran için kurban olduklarını sordu.
 
 
Amerika İslami İran'ın tamamına düşman
 
ABD'nin İran halkına düşmanlığına değinen Ayetullah Hamanei; ABD'nin sadece kendisinden değil İran halkı ve hükümetinden de öfkeli olduğunu çünkü halkın bu dev hareketi karşısında yenildiklerini, hükümetin İran halkına ait olduğunu ve hükümetin halka yaslandığını, bu nedenle korkmasına bir sebep olmadığını beyan etti.
 
 
İran devleti halktan doğdu ve İslami düzen de bu millete dayanarak müstekbirlerin karşısında durmaktadır
 
Milletimizin gösterdiği direnişe rağmen düşmanlar halen halkımızı tanımakta zorlanarak, bu ulusal inanç ile cesaretin anlamını fark edemiyorlar. İran devletinin halktan korktuğunu söylüyorlar! Hayır. İran devleti, halktan doğdu ve İslami düzen de bu millete dayanarak sizin karşınızda durmaktadır.
 
 
Amerika'yı nasıl İran'dan kovduysak şimdi de tüm bölgeden dışarı attık
 
İran'ın ABD'den korktuğunu da ileri sürdüler; yanıt olarak şunu demek istiyorum ki sizden korkuyorsak o zaman 70'lerde nasıl sizi ülkeden dışarı atıp devamında ise günümüzde tüm bölgeden dışladık.
 
 
28 Aralık 2017'de İran'ın bazı noktalarında başlayıp, birkaç gün süren eylemlerde protestocular, sloganlar atarak, bazı finans kuruluşlarının mağdurlarının durumunun belirlenmemesi, hayat pahalılığı ve hükümetin denetim zafiyetini protesto etti. Ancak bazı anarşist fırsatçılar bu eylemlerden bazılarını kargaşaya dönüştürüp, kamu mallarına zarar verdiler.
 
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
* Halkın Mücahitleri terör örgütü
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar