1599631-USArmyGeneralJosephVotel-1514972920-655-640x480.jpg

CENTCOM: Sorumluluk sahamızdaki en büyük tehlike İran

Amerikan Savunma Bakanlığı’nın web sitesine göre CENTCOM (ABD Merkez Komutanlığı) Komutanı General Joseph L. Votel, Amerikan Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesine yaptığı açıklamada (9 Mart), “ABD Merkez Komutanlığının karmaşık sorumluluk sahasındaki en ciddi tehdidi arz eden gücün İran olduğunu” söyledi.

12 Şubat 2018 Pazartesi
İNTİZAR - İuvmpress'de yer alan bir haberde; ABD Merkez Komutanı General Joseph L. Vıtel'in "Amerika için en ciddi tehdidi arzeden gücün İran olduğu" şeklindeki ifadelerine yer verildi.  
 
Amerikan Savunma Bakanlığı'nın web sitesine göre CENTCOM (ABD Merkez Komutanlığı) Komutanı General Joseph L. Votel, Amerikan Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesine yaptığı açıklamada, “ABD Merkez Komutanlığının karmaşık sorumluluk sahasındaki en ciddi tehdidi arz eden gücün İran olduğunu” söyledi.
 
CENTCOM'un sorumluluk alanı ciddi gelişmelere sahne olan Irak, Suriye, Pakistan, Yemen, Mısır ve Sina ile Bab el-Mendeb Körfezi'ni içeriyor.
 
Votel “Biz bölgede faaliyet yürüten İran'ın ve vekillerinin uğursuz eylemleri ile de uğraşıyoruz. Bana göre İran uzun vadede dünyanın bu bölgesi için en büyük tehdit” ifadelerini kullandı.
 
Votel'e göre İran'ın kaygı uyandıran faaliyetleri “Irak ve Suriye'deki meşum etkisini, Suriye rejimine desteğini ve Şii nüfusunun yoğun olduğu merkezleri kendi lehine kullanma çabalarını” da içeriyor.
 
General Votel, Fars Körfezi'nden Orta Asya'ya kadar uzanan dört milyon kilometrekarelik bir sahayı sorumluluk alanı olarak belirleyen CENTROM bölgesinin “yaygın istikrarsızlık ve çatışma mıntıkası olma özelliğiyle çok karışık, nüfusu giderek artan ve Rusya ve Çin gibi bölge dışı ulus devletlerin ittifakları değiştirmek suretiyle kendi çıkarlarının peşine düştükleri bir yer olduğunu” söyledi.
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar