n3580478-6308779.jpg

Ayetullah Hamanei'den Suriyelilere: Kudüs'te cemaat namazı kılacağınız gün yakındır

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei Suriyeli bir grup ulemayı kabulünde, Kudüs’te cemaat namazı kılacakları günün çok yakın olduğunu belirtti.

2 Mart 2018 Cuma
İNTİZAR - İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei Suriye Vakıflar Bakanı ve bir grup Suriyeli dinadamını kabul ettiği görüşmede, Kudüs'te cemaat namazının kılınacağı günün yakın olduğunu belirtti.
 
İslamî ortaklıklara vurgu yapan Ayetulllah Hamanei, bir gün Kudüs'te cemaat namazını hep birlikte okumalarına şahit olmayı umduğunu vurguladı. Ayetullah Hamenei, ‘'Umarım sizin Kudüs'te Namaz kıldığınız günleri görürüz, o gün uzak değildir biz olsak da olmasak da o gün gelecektir'' dedi.
 
İslam İnkılabı Rehberi Tahran'da Suriye Vakıflar Bakanı ve beraberindeki heyeti kabul ettiği görüşmede, Korsan İsrail'in bundan bir kaç yıl önce İran'ı 25 yıla kadar şöyle böyle yapacağız, dediğini hatırlatan Ayetullah Hamanei, o günlerde de onlara gelecek 25 yılı göremeyeceklerini söylediğini ifade etti.
 
İran zorbalar karşısında direniş cephesini Tahran'dan Beyrut ve Şam'a kadar uzatmıştır
 
Suriye Vakıflar Bakanı Abdülsettar Elseyyit de Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın selamlarını ileterek, ‘'İran, zorbalar karşısında direniş cephesini Tahran'dan Beyrut ve Şam'a kadar uzatmıştır ve bu bizim Kudüs'ü kurtarmamız için önemli bir görev yaratmaktadır'' dedi.
 
Bölge ülkeleri liderleri ve milletleri kesin direniş kararı verirlerse düşman hiç bir şey yapamaz
 
Kabulde İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, ‘'Bölge ülkeleri liderleri ve milletleri kesin direniş kararı verirlerse düşman hiç bir şey yapamaz'' diye belirtti.
 
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei kabulde yaptığı açıklamada; "Suriye bugün ön cephede yer almıştır ve bizim görevimiz Suriye'nin mukavemetine destek vermektir." diye konuştu.
 
Esad büyük bir direnişçi olarak meydanlardadır ve kendisinde şüphe oluşmamıştır
 
Ayetullah Hamenei, ‘'Bugün Suriye ön cephededir ve bizim görevimiz Suriye'nin direnişini desteklemektir. Suriye Cumhurbaşkanı Sayın Beşar Esad büyük bir direnişçi olarak meydandadır, kendisinde şüphe oluşmadı ve sabit durdu. Bu bir millet için çok önemlidir'' dedi.
 
İslam İnkılabı Rehberi, Suriye'nin muhterem Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın büyük bir mücahit ve direnişçi simasında ortaya çıktığına işaretle, Esad'ın dimdik durduğunu ve sarsılmadığını ifade etti.
 
Ayetullah Hamanei beyanatının devamında şöyle konuştu: "Siz zillet içinde yaşayan gördüğünüz Müslüman milletler, zelil değil, liderleri zelildir. Eğer bir milletin İslam ve kendi kimliğiyle onur duyacak liderleri olursa, o millet aziz olacaktır. Düşman böylesi bir millet için bir şey yapamaz."
 
İslam İnkılabının bu günlere gelişi dünya egemen güçlerinin her istediğini yapamayacaklarının göstergesidir 
 
İslam İnkılabı Rehberi, İslam İnkılabı'nın hayatının 40. yılına girdiğine işaretle, İnkılab'ın ilk gününden itibaren, gerek ABD, gerek Sovyetler Birliği, gerek NATO, gerekse gerici bölge ve Arap ülkeleri iş tutarak, İran aleyhinde girişimde bulunmalarına rağmen, ancak giderek daha büyüyüp, ilerlediklerini, bunun anlamının büyük güçlerin istediği şeyin illa gerçekleşecek olmadığını beyan etti.
 
Ayetullah Hamanei, bu meselenin milletleri bilinçlendirip, ümit ve güç verdiğini belirterek, "Eğer biz ve siz ve bölgedeki direnişin diğer unsurların kararı kati olursa, düşman hiçbir halt edemez" diye açıklamada bulundu.
 
Biz Londra'nın desteklediği Şii ve ABD ve İsrail'in desteklediği Sünni'yi kabul etmiyoruz
 
İslam İnkılabı Rehberi ayrıca, İslam ümmetinin Suudilerin girişimleri gibi istikbar politikalarından kaynaklanan anlaşmazlıklara kararlı şekilde karşı koymak olduğunu belirterek, "Biz Londra'nın desteklediği Şii ve ABD ve İsrail'in desteklediği Sünni'yi kabul etmiyoruz, çünkü İslam, küfür, zulüm ve istikbara karşıdır" beyanatında bulundu.
 
İhtilafları bir kenara bırakmalıyız
 
Zaferin, iman ve çaba ile elde edileceğini ifade eden Ayetullah Hamenei, ‘'Zafer, mücahit müminlere aittir ve bizim görevimiz İslam ve İslami hareketleri savunmaktır, bundan dolayı ihtilafları bir kenara bırakmalıyız ve birlik aleyhinde hareket edenleri de eğer İstikbara bağlı değillerse itina etmemeliyiz'' dedi.
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar