yarali-israil.jpg

İsrail ordusu itiraf etti: Direniş askerleri, İsrail askerlerinin kaçırma operasyonu başarısız kıldı

12 yılı aşkın bir sürenin ardından, düşman “İsrail” Ordusu Temmuz 2006 saldırıları sırasında Sur kentinde Direniş liderlerinden birini ele geçirmek için, İsrail Donanması Özel Kuvvetler Biriminden seçilmiş askerlerin girdiği operasyonun başarısızlığı itiraf etti.

1 Aralık 2018 Cumartesi

İNTİZAR - 12 yılı aşkın bir sürenin ardından, düşman “İsrail” Ordusu Temmuz 2006 saldırıları sırasında Sur kentinde Direniş liderlerinden birini ele geçirmek için, İsrail Donanması Özel Kuvvetler Biriminden seçilmiş askerlerin girdiği operasyonun başarısızlığı itiraf etti.

2006 yılında Güney Lübnan'da İsrailliler tarafından Direniş liderlerinden birine yönelik düzenlenen bir operasyonu tekrar gündeme getiren İsrailli haber sitesi “Walla”, 2006 Temmuz savaşı sırasında İsrailli “Shayetet 13” Donanması Özel Kuvvetler Biriminden 92 askerin, -sitenin tanımlamasına göre- askeri birimin kurulduğu günden bu yana girdiği en önemli özel operasyona yöneldiği belirtti. Operasyonun hedefi ise, Direniş liderlerinden önde gelen bir ismi Sur kentindeki evinde ele geçirmekti.

Yahudi haber sitesine göre, operasyon belirlenen saatte gerçekleşti. Ne var ki İsrailli güçler, Sur kentindeki eve girdiklerinde, umdukları gibi Direniş liderini burada bulamadılar. Nitekim İsrail ordusunun seçkin askerleri, Direniş askerleri tarafından pusuya düşürülmüştü. Direniş liderinin evine sızan İsrailli güçler, adeta füze ve kurşun yağmuruna tutuldu. Haber sitesinin aktardığı rakamlara göre, olay sırasında İsrail ordusunun seçilmiş biriminden 10 kişi ağır yaralandı.

Haber sitesi şöyle devam etti: İsrailli askeri güçlerin Direniş askerlerinin tuzağına düşmesinin ardından, operasyonun lideri “Albay A” askerlerine bahçelerden geçerek sahile çekilmelerini emretti. Siyonist askerler, geri çekilme işlemi sırasında da, Direniş askerleri tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırıda da İsrail Ordusundan iki asker yaralandı.

Olayın devamını aktaran haber sitesi, “İsrail” ordusunun hava kuvvetlerine ait iki adet helikopterin, köşeye kıstırılarak zor durumda kalan İsrailli askerlerin sığınması için Sur kentinin sahiline indiğine işaret etti.

Walla haber sitesi, o dönemin İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz'den, operasyonun çok karmaşık olduğu ve taktiksel değil stratejik ağırlıklı bir operasyon olduğu bilgisini aktardı.

Peretz sözlerinin devamında, böylesine karmaşık ve yaratıcı bir operasyona karar verilirken, işlerin kötü gideceği olasılığının göz önünde bulundurulması gerektiği, her şeyin yolunda gitmeyeceğinin varsayılması gerektiğini belirtti. İsrailli bakan sözlerinin devamında, “özellikle düşman topraklarında bir sürpriz ile karşılaştığınız ve herhangi bir hata yaptığınız anlarda, uçaklar operasyonun önemli bir kısmını oluşturuyor” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Central-Medya
Çeviri: Merve Soydaş
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar