Orang2BYahudi2B2-1.jpg

İsrail’in Suriye saldırısı hedefine ulaşamadı

İsrail Ordusu tarafından Suriye topraklarına karşı düzenlenen saldırı hedeflerini yerine getiremedi. Rusya'nın S-300 savunma sistemleri ile Suriye'nin hava savunmasının güçlendirilmesi hakkındaki söylemlerinin doğru olmadığı mesajı vermeye çalışan İsrail, İran'ın sınırlarına yakın bölgede konuşlanmasını engelleme bahanesi ile Suriye topraklarına saldırmaya devam edeceğini göstermek istiyor.

13 Aralık 2018 Perşembe

İNTİZAR - 29 Kasım Perşembe akşamı İsrail Ordusu tarafından Suriye topraklarına karşı düzenlenen saldırı, en önemli maddesi Rusya ile Suriye arasındaki ilişkileri sarsmak olan siyasi hedeflerini yerine getiremedi.

İsrailli birtakım medya organları, yayınladıkları analizlerinde söz konusu saldırının İsrail ile Rusya arasında düzenlenen güvenlik toplantılarının ardından gerçekleştirildiğini iddia etti. Bu provoke haberler, İsrail'in bu saldırıları Rusya ile koordinasyon içerisinde işlediği mesajı vermek istiyor. Elbette ki bu doğru değildir. İşin aslı şudur, İsrail Arap dünyasını Rusya'nın Suriye'deki rolü hakkında kuşkulandırmayı umuyor ve hayal ediyor. Rusya'nın S-300 savunma sistemleri ile Suriye'nin hava savunmasının güçlendirilmesi hakkındaki söylemlerinin doğru olmadığı mesajı vermeye çalışan İsrail, İran'ın sınırlarına yakın bölgede konuşlanmasını engelleme bahanesi ile Suriye topraklarına saldırmaya devam edeceğini göstermek istiyor.

İsrail'in saldırısı, sadece siyasi açıdan değil askeri olarak da herhangi bir başarı kaydedemedi. Çünkü Siyonist medya organlarına göre, saldırı bir saat on beş dakika sürdü. Bu, Suriye hava savunması tarafından bir Direniş ile karşılaştıkları, Suriye'ye fırlatılan füzelerin çoğunluğuna hava savunması tarafından karşı koyulduğu ve İsrail'in füzelerinin hedefine ulaşamadığı anlamına geliyor.

Bu hava savunmasından dolayı, İsrail saldırıyı sürdürmek ve hedefine ulaşamayan füzelerinden daha fazla sayıda fırlatmak zorunda kaldı. Bu durum, Suriye hava savunmasının potansiyelini öğrenmeyi ve S-300 füze savunma sistemlerini delmeyi amaçlayan İsrail'in, bu acımasız ve yüreksiz saldırılarına Suriye hava savunması tarafından başarıyla karşılık verildiğini gösteriyor.

Rusya ile Suriye'nin kararlı ve güçlü bir cevap vermesinden korkan İsrail, bu saldırıyı işlediğini açık ve net bir şekilde beyan etmedi. Ancak saldırı haberleri Yahudi medyası ve bazı uluslararası medya organlarına sızdırıldı. İsrail devleti ve Yahudi medyası, İsrail füzelerinin nereden fırlatıldığına dair herhangi bir bilgi vermezken, kaynaklar İsrail uçaklarının Suriye hava sahasına girmeye cesaret edemediğini doğruladı.

İlgili kaynaklara göre, İsrail tarafından fırlatılan füzeler, uçaklarının düşürülmesi ya da pilotlarının ele geçirilmesi korkusuyla, özellikle Suriye'nin işgal altındaki Golan bölgesinin hava sahasından belli bir mesafe uzaklıktan fırlatıldı. İsrail, böylece bu uçaklardan biri vurulsa dahi, Suriye topraklarına düşmeyeceğinden dolayı, uçaklarının güvende olmasını tercih etti. Bu sayede pilotları işgal altındaki topraklara ister güvenli bir şekilde, ister paraşütle insin, olay tamamıyla karartılabilecekti.

İsrail, Suriye'nin tekrar istikrar kazanmasını istemiyor. Bundan dolayı bu tarz saldırılarda bulunarak ülkenin güvenliğini sarsmak istiyor. Diğer yandan Siyonist liderler, aktif olarak başlatılan seçim kampanyalarında bu ahmakça davranışlarından yararlanmak istiyorlar. Aynı şekilde Siyonist rejimin başbakanı da, çok sayıda ve ciddi olan yolsuzluk suçlanmalarından kendisini aklamak için polis, savcılık ve yargı ile olan iç çatışmasında bu tür saldırıları kullanarak faydalanmak istiyor.

İsrail, ne kadar Suriye'ye ve egemenliğine zarar vermek isterse istesin, kesinlikle başarısız olacaktır. Çünkü Suriye, halkı, ordusu, liderleri ve kararlılığıyla güçlü bir ülkedir. Çünkü Suriye, 80'den fazla ülke tarafından desteklenen dünyanın en çirkin terörizmi ile savaşarak kazandı. Suriye, topraklarının bağımsızlığına saldırmak isteyen bu saldırılara da kesinlikle bir son vermek için uygun zamanı bekliyor.

Jack Yusuf Khazmo
Kaynak: El-Meyadin
Çeviri: Merve Soydaş
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar