49a15155-cda8-4fc8-b17a-4c02b234cafd.jpg

İstanbul'dan Süleymani'ye selam, Amerika'ya lanet sesleri yükseldi

Amerika'nın, resmi bir ziyaret için gittiği Irak'ta, Bağdat Havalimanı çıkışında katlettiği İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için İstanbul'da gerçekleştirilen protesto eyleminde Şehid Süleymani'ye muhabbet ve selam sesleri yükselirken Amerika ve İsrail için lanetler okundu.

5 Ocak 2020 Pazar

İNTİZAR - Amerika Birleşik Devletleri dünyanın birçok yerinde işlemiş olduğu cinayetlere Cuma günü sabaha karşı bir yenisini daha ekledi. Dünyada ne kadar değer varsa ayaklar altına alarak çiğneyen Amerika bu kez bütün hukuk kurallarını hiçe sayarak saygın bir devletin resmi bir yetkilisini, davetli bir misafir olarak bulunduğu bir başka ülkede, resmi görevliyken, sivil bir alanda, kendi resmi ordusunun bir operasyonu ile hava araçlarından atılan füzelerle katletti.

Bütün dünyada, özellikle de İslam coğrafyasında ve daha çok bu olayın yaşandığı ülke ve çevresinde büyük infiale neden olan bu olay bu güne kadar olan bütün dengleri esasından değiştirecek bir etkiye sahip olacak gibi görünüyor. Kasım Süleymani yaşarken bütün bölgede oluşturduğu etkinin belkide kat be kat çok daha fazlasını şehadeti ile oluşturacak ve kendisini hunharca katleden Amerika'nın bölgeden sökülüp atılmasının birincil itici gücü olacak gibi görünüyor.

 

Bu gün İstanbul'da bahsi geçen cinayetin sahibi ABD'nin konsolosluğu önünde gerçekleşen protesto eylemi Kasım Süleymani'nin şehadeti ile oluşturduğu bu etkinin izlerini taşıyordu. Daha önce İstanbul'da gerçekleştirilen bu tip eylemlerle karşılaştırıldığında katılımın daha yüksek ve daha coşkulu olduğu gözlemlenen bu eylemde Amerika ve İsrail için lanet sesleri yükselirken Süleymani için selam ve sevgiye dair sloganlar konsolosluğun duvarlarında yankılandı. Basının, özellikle de yabancı basının da dikkatle izlediği eylemde "Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail" sloganlarına, "Süleymani yolun yolumuzdur" sloganı eşlik etti.  

Bir başka slogan daha dikkat çekici idi. "Tesliyet, tesliyet" nidaları ile İstanbul'dan dost ülke İslami İran'a taziye dilekleri ulaştırıldı. "Şii-Sünni kardeştir, bunu bozan Amerika kalleştir" sloganı ile de emperyalist operasyonlar hakkındaki farkındalık ortaya konuldu.

Okunan Kur'an'ı Kerim ve basın bildirisinden sonra eylem sonlandırılarak toplanan protestocular dağıldı. 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar