1099318.jpg

Amerika'ya ağır bir tokat atıldı fakat bu yeterli değil, ABD'nin bölgedeki varlığına son verilmeli

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei, "İran Devrim Muhafızları dün gece ABD’ye ağır tokat attı. Ancak Amerika’nın terör eylemine askeri yanıt yeterli değil, bu ülkenin bölgedeki varlığını sona erdirmek önemlidir."

8 Ocak 2020 Çarşamba
Kum halkını 19 Dey kıyamının yıldönümü arifesinde kabul eden İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei, konuşmasında Sipahiler Ordusu'nun bu sabah Irak'ta ABD terör ordusuna ait iki askeri üssüne füzeli saldırı düzenlemesine işaretle, Amerika'ya bir tokat vurulduğunu, ancak intikam meselesi başka bir konu olduğunu belirtti.
 
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, İran'ın dün ABD'nin Irak'ta bulunan askeri üslerine füzeli saldırısını 'tokat' olarak nitelendirerek, 'Bu biçimde askeri işler, yetmez. ABD'nin bölgedeki fesat çıkarıcı varlığı son bulmalıdır. Onlar bölgeye kendileri ile birlikte savaş, fitne, yıkım ve altyapıları yıkmayı getirdi' dedi.
 
Kum'da binlerce kişiye hitaben konuşma yapan İslam İnkılabı Rehberi, 'Bizim görevimiz nedir? İntikam almak başka bir konudur. Onlara dün gece bir tokat atıldı' diye konuştu.
 
Şehit General Kasım Süleymani'nin faaliyetlerine değinen Ayetullah Hamanei, 'General Süleymani, Amerikalıların parası, geniş propaganda teşkilatları, diplomasi güçleri ve dünya politikacıları üzerindeki zorbalıklarına karşı koyabildi. O bu araçlarla hazırlanan tüm komploları deşifre ederek etkisiz hale getirdi' değerlendirmesinde bulundu.
 
Ayetullah Hamanei bugün bölge milletleri uyandığını ve bu süreçte şehit Süleymani ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği büyük işler etkili olduğunu kaydetti.
 
Şehit Süleymani ve Şehit Mühendis'in İran ve Irak kentlerinde düzenlenen cenaze törenlerine işaret eden Ayetullah Hamanei, iki milletin şehitlerine gösterdiği yoğun ilgi büyük bir olay olduğunu vurguladı.
 
Ayetullah Hamanei Amerika'nın işlediği cinayete karşı askeri hareketler yeterli olmadığını, esas önemli olan şey, Amerika'nın bölgedeki fitneci varlığına son vermek olduğunu ifade etti.
 
Ayetullah Hamanei, konuşmasının diğer bölümünde Cuma günü ABD'nin Bağdat Havaalanı'nda düzenlediği terör saldırısında şehit düşen İran Devrim Muhafızların'a bağlı Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani'nin şahsiyetine atıfta bulunarak şu ifadelerde bulundu:
 
- Şehit Süleymani bütün amellerini mantıkla yapardı. Şehit Süleymani'nin bu cesareti ve kararlılığı sadece askeri alanda değil siyasette de geçerliydi.
 
- Korgeneral Süleymani ikiyüzlülük ve tezahürden uzak olarak bütün cesaretini sadece Allah'ın rızası için kullanırdı.
 
- Şehit Süleymani ülke içindeki herhangi bir akımı tutmazdı ve oldukça devrimci birisiydi.
 
- Korgeneral Süleymani, Batı Asya bölgesi, Filistin, Lübnan, Irak ve Suriye'deki Amerikan planlarını suya düşürdü.
 
- Düşmanlar İran milletinin büyüklüğü karşısında kendilerini aşağılanmış hissettiler. İran milleti bu mücahit komutanı terörist olarak tanıtmaya çalışan ABD'lileri susturdu.
 
- İran Devrim Muhafızları dün gece ABD'ye ağır tokat attı. Ancak Amerika'nın terör eylemine askeri yanıt yeterli değil, bu ülkenin bölgedeki varlığını sona erdirmek önemlidir. 
 
- Bölgede savaşa, çekişmeye, fitneye ve yıkıma sebep olan ABD'liler şimdi de İran'a karşı aynı şeyi yapmak istiyorlar.
 
- ABD, Siyonist rejim ve emperyalizm bizim gençlerimizi ve halkımızın farklı iradesini zedelemeyi planlıyor. Bu yüzden düşmanın planını ve düşmanla nasıl başa çıkma yolunu bilmek önemlidir.
 
- ABD'nin İran'a karşı komploları sadece bununla yetmiyor, aynı zamanda politika, ekonomi ve güvenlik alanlarında da İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı eylemlerde bulunuyor.
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar