11-US-troops-wounded-in-last-weeks-Iran-attack-on-Iraq-base-640x336.jpg

Amerika’nın Ayn’ul Esed üssünde yaralanan askerleri itirafı ne anlama geliyor?

CNN televizyonu dâhil ABD medyasının, ABD üssünde yaşanan dev tahribat hakkında yayınladığı haberlerden sonra, Trump ve yaverlerinin büyük hasara rağmen üste hiçbir can kaybı yaşanmadığına dair söylemlerine karşı, ABD halkı ve tüm dünyanın kuşkularının dozu artmaya başladı.

20 Ocak 2020 Pazartesi

İNTİZAR - ABD Savunma Bakanlığı, 8 Ocak tarihinde Irak'taki Ayn'ul Esed üssüne İran Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen saldırıdan kaynaklı askerlerin yaşadığı beyin sarsıntısı hakkında, bilgileri hafifletmek ya da yayınlanmasını geciktirmeye çalışmadıklarını, saldırının ilk saatlerinde bu yaralanmalardan haberleri olmadığını açıkladı.

Bu açıklanama ne anlama geliyor:

- Amerikan Savunma Bakanlığı şimdiye kadar ve özellikle bu açıklamasıyla hala hiç utanmadan yalan söylüyor. Olayın ardından halkına ve dünyaya İran'ın saldırısından kaynaklı hiçbir can kaybı olmadığı ve maddi hasarın da hafif düzeyde olduğunu söyleyen terörist Trump ve Savunma Bakanı'nın yalanları tüm dünyanın gözü önünde yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

- Trump'ın duyurusundan sonra Washington yönetimindeki tüm yetkililer ve özellikle Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları Trump'ın sözlerini ne eksik ne fazla bir şekilde tekrarladılar. Bu durum bile topunun birden yalan söylediğini gösteriyor.

- CNN televizyonu dâhil ABD medyasının, ABD üssünde yaşanan dev tahribat hakkında yayınladığı haberlerden sonra, Trump ve yaverlerinin büyük hasara rağmen üste hiçbir can kaybı yaşanmadığına dair söylemlerine karşı, ABD halkı ve tüm dünyanın kuşkularının dozu artmaya başladı.

- AFP'nin de aralarında bulunduğu uluslararası haber ajanslarının Ayn'ul Esed üssünde bulunan askerler ve subaylar ile yaptıkları röportajlarda, saldırı sorasında yer altındaki sığınaklarda yaşadıkları korku ve paniği anlatmaları, Amerikan ve uluslararası kamuoyunun Trump yönetiminin sözlerine karşı duydukları kuşkuları iyice arttı.

- Amerikalı üst düzey yetkililerin tüm inkârlarından sonra Amerikan Savunma Bakanlığının 11 Amerikalı askerin beyin sarsıntısı şikâyetiyle tedavi edilmek için Almanya ve Kuveyt'e taşındığını açıklaması, İran'ın füzeli saldırısından dolayı yaralıların var olduğunu ve Amerikan yönetiminin halkından sakladığı şeyleri yavaş yavaş ortaya çıktığını doğruluyor. 11 yaralının aktarıldığının açıklanması da, gizlenen buz dağının sadece gösterilmek istenen küçük bir kısmıdır.

- Trump gibi yalancı bir kumarbaz tarafından yönetildiği sürece Washington liderlerinin önümüzdeki günlerde, İran'ın saldırısından dolayı bazı askerlerin öldüğünü açılması pek olası görünmüyor.

Kaynak: El-Alem
Çeviri: Merve Soydaş
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar