75729-cats.jpg

Süleymani'nin katili, Afganistan'da ABD uçağının düşürülmesi sonucu öldürüldü iddiası

Rus istihbarat kaynakları, ABD'nin Irak, İran ve Afganistan'a yönelik istihbarat operasyonlarının başındaki isim olan Michael D'Andrea'nın Taliban'ın Ghazne'de bir ABD askeri uçağının vurulmasında öldürüldüğünü doğruladı.

28 Ocak 2020 Salı
İNTİZAR - IFP News'in haberine göre Kasım Süleymani'nin öldürülmesi operasyonundan sorumlu tutulan CIA'in en önemli figürü ve İslami İran'a karşı operasyonların sorumlusu Michael D'Andrea, mobil komuta merkezi olarak da kullanılan uçağının Afganistan'da Taliban tarafından düşürülmesi sonucu öldürüldüğü iddia edildi.  
 
Düşen uçak, Michael D'Andrea'nın mobil CIA komutanlığıydı ve şimdi, Amerika'nın en gelişmiş casus platformu ve tüm ekipman ve belgelerle Mobil komuta merkezi Taliban'ın elinde.
 
İran'ın üst Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden sorumlu olan D'Andrea, görünüşe göre uçaktaki subaylar arasındaydı. Ayetullah Mike olarak da bilinen D'Andrea, bölgedeki CIA istihbaratının en önemli figürüdür.
 
2017'den bu yana D'Andrea, CIA'in sahte bayrak ve suikast programlarını Ortadoğu'da yürütüyor ve sadece General Soleimani'nin öldürülmesinden değil, 300 Iraklı göstericinin öldürülmesinden de sorumlu olduğu iddia ediliyor.
 
 
Michael D'Andrea kimdir?
Amerika'da 2017 yılında yapılan bir takım değişikliklerle beraber Karartılmış operasyonlar uzmanı ve CIA merkezinde bile adından korkuyla bahsedilen “Ayetullah Mike” lakaplı Michael D'Andrea'nın İran'a yönelik operasyonların başına geçirildi. Aynı dönemde CIA'in başına da Gina Haspel getirilmişti. O dönemde yapılan bu değişikliklerin daha sert politikaların habercisi olduğu yorumları yapılmıştı.  
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar