352473.jpg

Direniş liderinin dilinden Süleymani

General Kasım Süleymani suikastından duyduğu derin üzüntü her halinden belli olan Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Nasrallah, bu olaydan önce Direniş Ekseni liderliğinin sürdürülmesi ve mücahidlerin tüm cephelerde karşılaştığı gelişmeleri takip etmek için Süleymani'nin kendini feda etmek istediğini söyledi.

20 Şubat 2020 Perşembe

İNTİZAR - Direniş lideri Seyyid Hasan Nasrallah, İran televizyonlarında Şehid Hacı Kasım Süleymani ve Hacı Ebu Mehdi El-Mühendis'in vefatının kırkıncı günü münasebetiyle özel bir röportaj verdi. Konuşmasında Kudüs Gücü Komutanı ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı'nın erdemlerini övdü.

General Kasım Süleymani suikastından duyduğu derin üzüntü her halinden belli olan Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Nasrallah, bu olaydan önce Direniş Ekseni liderliğinin sürdürülmesi ve mücahidlerin tüm cephelerde karşılaştığı gelişmeleri takip etmek için Süleymani'nin kendini feda etmek istediğini söyledi.

Bu sözler, henüz kimsenin tanımadığı zamanlardan bu yana 22 yıldır Hacı Kasım Süleymani'yi tanıyan Seyyid Nasrallah için kendisinin ne kadar öneli olduğunu ortaya koyuyor. Bundan dolayı direniş lideri bu röportaj sırasında, Amerikan-Siyonist düşmanla savaş yolunda kaybettiği dostları için acılı bir şekilde göz yaşı dökmekte haklıydı.

Şüphesiz Hacı Kasım Süleymani hakkında şimdiye kadar duyup gördüklerimiz, onun benzersiz kişiliğinin sadece bir kısmını ifade ediyor. Ümmetin ve insanlığın adamı olan Süleymani, Müslümanlar ve dünya halkını IŞİD hayaleti ve dünyanın her yerine uzanan kanlı terör eylemlerinden kurtarma yolunda kendini feda etmiştir.

IŞİD karşıtı güçlerin komutanına suikast düzenleyen faşist Amerikan yönetimi telafi edilmeyecek bir hata yaptığını anlayacaktır. Aslına bakarsanız bu, Suriye, Lübnan ve Irak'ta Şehid Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi El-Mühendis liderliğindeki direnişçilerin terörist çetelere ve radikal tekfircilere karşı zaferiyle ABD'nin nasıl sarsıldığını gösterecektir. Nitekim Batı-Siyonist ittifakı, temiz İslam dinini hırpalamak için İslam dünyasının kontrol altına alınması ve geniş noktalara yayılması için radikal teröristler üzerine bahse girmişti.

Şehid Kasım Süleymani, yaratıcı ve gelişmiş bir strateji elde ederek, mücahitler General Kasım Süleymani'nin bu planın güçlü bir zafere ulaştıracağından emin olana kadar, İsrail'in tehditleri ve saldırılarına karşı direnişi güçlendirdi. Bu temelde, kendisinden sonra göreve gelen Kudüs Gücü Komutanı General İsmail Kaani'nin, Süleymani için kullandığı "Girdiği her sahada zafer kazanan bir kahramandır" ifadeleri, bu durumu açıklıyor.

Seyyid Hasan Nasrallah bu hain suikastı, devrim lideri sayın İmam Hamanei'nin direktifleriyle aydınlanan mücadeleci devrim bölgeleri ve direniş cephesinin güçlerini geliştirmesi için yeni bir dönüm noktası olarak gördü. Direniş lideri 2006 yılının Temmuz ayında zaferi müjdelemişti, aynı şekilde Hizbullah'ın yerel ve bölgesel etkisinin artışını da geçen yıllarda vurguladığı gibi önceden haber verdi. Bu durum, Direniş Ekseni'nin ilkeli ve asil bir metotla ilerlemeye devam edeceği konusundaki güveni her gün daha da güçlendiriyor. Şehid Süleymani ve Ebu Mehdi El-Mühendis'in izlediği bu ilkeli metot, bugün Irak, Lübnan, Filistin, Suriye ve Yemen'deki mücahitlerin Amerika ve Siyonist güçlere karşı zafer kazanması için ilham veriyor.

Washington, Şehid Süleymani ve dostlarının kanının sorumlusu olduğu için adil bir cezaya kendini hazırlamalıdır. Kasım Süleymani suikastından dolayı şu andan itibaren her an tetikte beklemelidir. Seyyid Nasrallah'ın söylediği gibi Amerika ile doğrudan savaşın kapıları sonuna kadar açılmıştır.

Hamid Hilmi El-Bağdadi
Kaynak: Al-Alam
Çeviri: Merve Soydaş
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar