indir 3.jpg

Direniş Ekseni'nden Filistinli Komutan için taziye mesajları

Devrim önderi İmam Hamanei ve direniş ekseni, eski İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah'ın vefatı üzerine taziye mesajları yayımladı.

8 Haziran 2020 Pazartesi
İNTİZAR - İmam Hamanei, Filistin İslami Cihad Hareketi Eski Genel Dekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah'ın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.
 
İmam Hamanei'in yayımladığı taziye mesajının metni:
 
Bismillahirrahmanirrahim
"Mücahid ve direniş eri kardeşimiz Dr. Ramazan Abdullah'ın vefatından dolayı Aziz Filistin Halkına ve Filistin davasına gönül vermiş tüm mücahitlere, özellikle fedakar “İslami Cihad Hareketi'ne ve hakeza o Bahtiyar Merhum'un ailesine başsağlığı diliyorum. 
 
Filistin Direniş Hareketi çok değerli ve sadık bir erini kaybetmiştir. Hak Teala'nın hidayet ve yardımıyla, Fethi Şakaki ve Ramazan Adullah'ın yolunu takip eden liyakatli halefleri, cihad ve mücadeleleriyle bu kaybı telafi edeceklerini umut ediyorum.”
Başarı  Allah'tandır.
Seyyid Ali Hamenei
08 Haziran 2020
 
***
 
İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı, Ramazan Abdullah Şallah'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. 
 
Filistin İslami Cihad Harekatı genel sekreterine hitaben yaptığı konuşmada büyük serdar şehid Süleymani gibi tüm mücahit güçleri ile direniş eksenini güçlendirme yolunda olacağını vurguladı.
 
Filistin İslami Cihad Harekatı Eski Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah'ın ölümünden sonra İslam Devrim Muhafızları Kudus gücü komutanı serdar İsmail Kaani başsağlığı mesajı metni:
 
Bismillahirrahmanirrahim.
Muhakkak ki Allah'dan geldik ve Allah'a dönmekteyiz Sevgili kardeşim, Allah'ın selamı üzerinize olsun.
 
Hayatını cesur ve özverili bir şekilde mücahitler yolunda onurlu ve sabırla feda eden Filistin İslami Cihad Hareketi Eski Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah'ın vefatı nedeniyle Filistin halkına başsağlığı diliyorum.
 
Onurlu eşine, çocuklarına ve akrabalarına başsağlığı diliyorum. 
 
Şehid olan aziz, cesaret ve basiret ile düşmanın karşısında durdu. Mücahitlerin mücadele yolunda bir yol feneri gibi rehberi idi. Siyonist rejime karşı Ramazan Abdullah'ın mücadelesini takdir ediyorum. Size bu mücadelede sağlık ve daha fazla başarılar diliyorum. Ve tüm  Filistin İlami Cihad direnişinden sevgili Ramazan Abdullah'ın nihai hedefi olan Filistin ve Küdüs'ün özgürlüğüne kavuşmasına ulaşılmasını istiyorum. Ayrıca büyük serdar şehid Süleymani gibi sizin ve tüm mücahit güçlerinin yanında olacağımızdan ve daima Direniş Ekseni'ni güçlendirme amacında olacağımızdan emin olun. Allah'dan ölenlere acil bir şekilde merhamet dilyorum.
 
***
Lübnan Hizbullah hareketi, Filistin İslami Cihad örgütü eski genel sekreteri Ramazan Abdullah Şallah'ın vefatının ardından bir basın açıklaması yayınladı. 
 
Lübnan Hizbullah'ının  yayınladığı bu basın açıklamasında şunlar yer aldı:
 
“Dün gece şefkatli kardeşimiz, aziz dostumuz, hikmet sahibi komutan ve büyük mücahit,  Filistin İslami Cihad örgütü Eski Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah uzun bir hastalık dönemi sonrasında dünyaya veda etmiştir. Onun yokluğuyla bizler, çağımız direnişinin sağlam kalelerinden birini kaybetmiş bulunmaktayız. O aydınlık zihni, aklı, sadık duyguları, sağlam iradesi, yorulmak bilmez azmi, Allah'ın mücahitlere yardım vaadine karşı tam bir mutmainlik içinde, asıl mesele yani Filistin yolunda büyük bir ihlas, önceliklerin tespiti konusunda tam bir anlayış, ümmetin dertleriyle dertlenen bir gönül ve tüm bunların yanında  Allah Teala'ya, ilahi velilere ve şehitlere kavuşma arzusuyla doluydu.”
 
Bildiride ayrıca şunlar kaleme alınmıştır:
 
“Biz müşterek cihat meydanlarında, birlikte yaptığımız bir çok uzun görüşmelerde, onu bu şekilde tanıdık. İnançta, kardeşlikte ve istikamette birlikteydik. Direnişin onun fedakarlıklarına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. Onun yokluğu bizi büyük üzüntülere gark etmiştir, ancak Allah Teala'nın emirleri karşısında teslim olmuşuz ve onun arzularına itaatimiz tamdır.”
 
Lübnan Hizbullah'ı bu basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer vermiştir:
 
“En samimi tesliyetlerimizi tek tek mücahit ve sabırlı Filistin halkına, onun değerli aile üyelerine, komutan kardeşlerimize ve Filistin İslami Cihad örgütündeki tüm mücahitlere, Şehit doktor Fethi Şikaki ve Doktor Ramazan Abullah Şallah'ın yolunu sürdüren İslami Cihad örgütü Genel Sekreteri Üstat Ziyad Nehale'ye bildirir, onların acılarını paylaştığımızı beyan ederiz.
 
Bir kez daha tekit ediyoruz, her zamanki gibi kardeşlik, muhabbet, dostluk ve tekamül yolunda sizin yanınızda yer alacağız ve bu yolda aramızdan ayrılan azizlerimizin yolunu devam ettirecek, hedef ve arzularını gerçekleştireceğiz. Bütün varlığımızla Allah Teala'dan bu değerli, büyük ve sevilen dostumuz için rahmet, değerli ailesi ve aziz dostları için sabır niyaz ediyoruz.”
 
Ramazan Abdullah Şallah, 1995 yılında Filistin İslami Cihad örgütünün genel sekreterliğine gelmiş ve 2018 yılında hastalığı sebebiyle görevini Ziyad Nehale'ye devretmişti, Cumartesi günü ise 62 yaşında hayata veda etmiştir.
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar