237517_814x458.jpg

Abdulmelik El Husi: ABD ve Batılı istihbarat örgütleri tekfirci terörist grupları oluşturdu

Yemen'in Husi Ensarullah hareketinin lideri, Fransa'nın dış istihbarat teşkilatının bu konuda önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, tekfirci terörist gruplarının oluşturulmasından ABD ve Batı istihbarat örgütlerini sorumlu tuttu.

21 Ekim 2020 Çarşamba
İNTİZAR – Yemen'in Husi Ensarullah hareketinin lideri, Fransa'nın dış istihbarat teşkilatının bu konuda önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, tekfirci terörist gruplarının oluşturulmasından ABD ve Batı istihbarat örgütlerini sorumlu tuttu.
 
Abdul-Malik El-Hushi, Yemen'in başkenti Sana'dan canlı olarak yayınlanan bir televizyonda yaptığı konuşmada, "tekfirciler ABD, Fransa ve Batı ülkeleri tarafından desteklenmektedir. Onlar, Müslümanları katlederken hedef almak için tekfircilerin yanında duran taraftarlarıdır. Amerika Birleşik Devletleri ve müttefikleri, Suriye, Yemen ve diğer ülkelerdeki tekfircileri destekliyor, çünkü aşırılık yanlılarını İslam'ın imajını lekelemek için kullanıyorlar. Batılı istihbarat teşkilatları, Fransa'daki de dahil onları takip edip destekliyorlar" dedi. 
 
Husi ayrıca, İslami öğretilerin çarpıtılmasının ve yanlış yorumlanmasının Müslümanlar arasında derin bir sürtüşme yarattığı ve onlara ciddi sorunlar yarattığı konusunda uyardı.
 
"Düşmanlar Kur'an-ı Kerim ve İslam'a hakaret etmek için böyle bir sapma kullandılar. Batı uygarlığında hiçbir merhamet ya da sempati yoktur. İnsan toplumlarının haklarını çiğniyorlar, insanları özgürlüklerinden mahrum ediyorlar, zenginliklerini yağmalıyorlar ve topraklarını işgal ediyorlar ve sonra başkalarına insan hakları konusunda ders veriyorlar” dedi.
 
Ensarullah lideri daha sonra Batılı devletlerin Yemen, Filistin ve diğer Arap ve Müslüman ülkelerdeki insan haklarına saygısını sorguladı: "ABD Başkanı Donald Trump, Arap topraklarını [Siyonist] düşmana vermeye ve Suriye Golan Tepeleri'nde olduğu gibi ilhaka hazır olduğu için gurur duyuyor. Bu nasıl bir medeniyet?”
 
Husi, İslam'a hakaret etmenin izin verildiğini, Siyonistleri eleştirmenin Fransa'da yasak olduğunu ve bunu yapan kişinin yargılanacağını ifadeleri ile sözlerine devam etti. 
 
Yemenli Ensarullah lideri, "Batı'da ise İslam'a ve peygamberlere hakaret etmenize, ateist olmanıza ve Tanrı'ya hakaret etmenize izin verilmektedir. Ancak Siyonistlere hakaret etmenize ve onlara karşı çıkmanıza izin verilmiyor" dedi.
 
Husi, "Dünyada Peygamber'e [Muhammed (s.a.a.)], İslam'a ve Müslümanlara yönelik bariz ve aşağılayıcı bir saldırı var ve kampanya, kültürel egemenlik amacıyla inancımızı hedef almaya çalışıyor" dedi.
 
Ansarullah lideri, Müslüman ulusları ABD, Batı Devletleri ve Siyonist rejimin astlarına dönüştürmek, emrine vermek için çaba sarf edildiğini vurguladı.
 
"Bizi köleleştirmeyi ve dini öğretilerimizden ve kimliğimizden uzaklaştırmayı amaçlayan komplolar kesinlikle kabul edilmemelidir" dedi.
 
Hushi daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un son İslam karşıtı sözlerini Müslüman dünyasına karşı bir düşmanlık biçimi olarak kınadı.
 
"Fransa ve Batı İslam'a ve Hz.Muhammed'e (s.a.a.) hakaret ediyor. Fakat aynı zamanda Siyonistlere değer veriyorlar ve onlara yönelik herhangi bir hakarete tahammül göstermiyorlar" dedi.
 
Ansarullah lideri nihayet ABD ve Siyonist rejimin önderliğindeki kibirli güçleri dünya çapındaki ulusların ıstırabından sorumlu tuttu. 
 
Press TV
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar