_103307711_trumpassad.jpg

Şam Amerika'nın kısmi çekilme ve yaptırımları hafifletme teklifini reddetti

Memlük Amerikalı diplomatik heyetin en azından bir rehinenin serbest bırakılması karşılığından Avrupa Birliği ve Amerika tarafından uygulanan yaptırımların hafifletilmesi yönündeki teklifini reddetti. Amerikalı heyet üyeleri serbest bırakma vakti hususunda bastırıyordu.

24 Ekim 2020 Cumartesi
İNTİZAR -Savaş muhabiri İlyas J. Magnier ejmagnier.com internet sitesinde yer verdiği habere göre seçim sürecinde olan ABD'de seçimi kazanmak için yeni bir takım heyecan oluturabilecek siyasi girişimlere ihtiyacı olan mevcut Başkan Donald Trump'ın özel temsilcileri vasıtasıyla Suriye yönetimine elindeki Amerikan uyruklu tutukluların serbest bırakılması karşılığında yaptırımlarda geri çekilme ve kısmı kolaylık sağlamayı önerdi fakat bu öneri Şam tarafından reddedildi. Söz konusu haberin çevirisini ilginize sunuyoruz...
 
ABD kısmı geri çekilme ve yaptırımları hafifletmeyi önerdi, Şam teklifi reddetti  
 
Şam, Başkan Trump'in Rehine İşleri Özel Temsilcisi Roger Carstens ve Anti-terör Kıdemli Yöneticisi Kash Patel'in Suriye ziyaretlerini ve Suriyeli Ulusal Güvenlik Yöneticisi Ali Memlük (Avrupa Birliği ve Amerika tarafından yaptırımlara maruz bırakıldı) ile görüştüklerini doğruladı. Bu Amerika'nın Şam ile yaptığı üç görüşmenin sonuncusuydu. Bu görüşmelerin ilki 2017'de Birleşik Arap Emirlikleri tarafından hazırlanan idi ki, Amerikan siyasi ve askeri delegosyonu Şam havaalanına gelerek burada Ali Memlük ile görüşmüştü.
 
Amerikan ziyaretinin konu başlığı Şam'da tutuklanan Amerikalıların serbest bırakılmasıydı. Yakalananların pek çoğu Suriye - Amerika çifte vatandaşlığına sahipti  ve diğerleri  ülkeye yasadışı yollardan giren ve isyancılar tarafından "satılan" yabancılardı.
 
Şam'daki kaynaklar "Liderlik Başkan Trump'ın seçimiyle ilgilenmiyor ve yakalanan Amerikalıların Trump iktidarda olduğu sürece bu yıl serbest bırakılması umulmuyor" dedi.
 
Kaynağı göre, General Ali Memlük kendisini Şam'daki ofisinde ziyaret eden Amerikalı yetkililere Amerika'nın Suriye'nin işgal edilen petrol ve gaz zengini kuzey doğu sahalarından çekilmeyi başlatma planı olup olmadığını sordu. Eğer Suriye ordusuna nehrin öte yakasına geçme ve enerji kaynaklarının kontrolünü yeniden elde etme imkanı verilirse Suriye'nin meseleyi ciddiyetle ele almaya hazır olduğu ama bundan evvel hiçbir şey yapılmayacağını söyledi. 
 
Memlük Amerikalı diplomatik heyetin  en azından bir rehinenin serbest bırakılması karşılığından Avrupa Birliği ve Amerika tarafından uygulanan yaptırımların hafifletilmesi yönündeki teklifini reddetti. Amerikalı heyet üyeleri serbest bırakma vakti hususunda bastırıyordu. Ancak onlar bütün Amerikalı kuvvetlerin kuzey doğudaki işgal edilmiş Suriye topraklarından çekilmesini tartışma yetkisine sahip değillerdi. Amerikalı diplomatlar el-Tanf üssü ve çevresinden çekilme imkanından bahsettiler. 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar