74435-cats.jpg

Husiler: Müstafi hükümet güçleri tam bir yenilgiye yaklaştı

Husilere bağlı silahlı güçler, Mustafi hükümet askerlerinin ağır kayıplar verdikten sonra tam bir yenilgiye yaklaştığını söylüyor. Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Yemen mustafi hükümet güçlerinin çeşitli savaş cephelerinde ardışık yenilgilere maruz kaldıktan sonra son aşamalarında olduğunu ifade etti.

6 Aralık 2020 Pazar
İNTİZAR - AMNNEWS'te yer alan habere göre: Ensarallah ile birlikte olan Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Yemen mustafi hükümet güçlerinin çeşitli savaş cephelerinde ardışık yenilgilere maruz kaldıktan sonra son aşamalarında olduğunu söyledi.
 
Tuğgeneral Seri, Sanaa'daki görüşmesinde Mustafi hükümet tarafındaki Yemen ordusunun 300 üyesinin kuzeybatı Yemen'deki Esarallah Hareketi'ne (Husi güçleri) sığındığını söyledi.
 
Açıklamasında Turğgeneral Seri: "İşgalcilerin ve ajanların ne kadar derin kan döktüğü önemli değil, kaderi, işgalciye baskı ve boyun eğmeyi reddeden ulusal direniş tarafından ayrılmak zorunda kalan selefleri gibidir" dedi.
 
Tuğgeneral Yahya Seri yaptığı açıklamada Yüksek Devrim, Siyasi ve Askeri Liderlik tarafından, doğruluk yoluna dönmek isteyen herkes için genel af kararı çıkarıldığını da belirtti. 
 
Askeri sözcü, Yemen ordusundaki savaşçıları "geri dönme ve genel af kararı kazanımı fırsatından yararlanmaya" çağırdı ve "bunun sonsuza kadar devam etmeyeceğini" vurguladı.
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar