Amerika.PNG

ABD'de Trump destekçileri ile karşıtları arasında silahlı çatışma

"Trump İçin Yürüyüş" protestocuları başkentte karşı göstericilerle çatıştı ve Trump yanlısı yürüyüşçüler "Dört Yıl Daha" ve "Biz Trump'ı İstiyoruz" sloganları attı. Orada dört kişi bıçaklandı ve sekiz kişi hastaneye kaldırıldı. Bazı ABD şehirlerinde Donald Trump yanlısı göstericiler ile karşıt protestocular çatıştı. Bir kişi Olympia, Washington'da vuruldu ve Washington DC'de 23 kişi tutuklandı.

13 Aralık 2020 Pazar
İNTİZAR - Press TV'de yar alan habere göre, bazı ABD şehirlerinde Donald Trump yanlısı göstericiler ile karşıt protestocular çatıştı. Bir kişi Olympia, Washington'da vuruldu ve Washington DC'de 23 kişi tutuklandı.
 
Cumartesi gecesi, polis memurlarının dağıtmak için biber gazı kullandığı, Trump yanlısı Proud Boys (Gururlu Çocuklar) isimli gruba bağlı protestocular ve "Antifa" karşı-protestocular,  Washington şehir merkezinde çatıştı.
 
Günün erken saatlerinde, şiddet yanlısı aşırı sağcı bir grup olan Proud Boys'un yaklaşık 200 üyesi, Trump Oteli yakınlarındaki yürüyüşlere katıldı. Birçoğu muharebe kıyafetleri, siyah ve sarı gömlekler ve balistik yelekler giymiş, kask ve Beyaz ırkçıların kullandıği yanıp sönen el sinyallerine sahipti.
 
Eyalet başkentinde protestocular arasında Trump destekçileri, Black Lives Matter aktivistleri ve koronavirüs pandemisi nedeniyle getirilen kısıtlamalara karşı çıkan insanlar vardı.
 
Proud Boys protestocuları Antifa göstericilerine hakaretler yağdırdı ve Black Lives Matters bayraklarını yaktı.
 
Bir Proud Boys göstericisi tarafından bir karşı protestocuyu vuran bir silah ateşlendi, ancak Olympia polisi bölgeyi güvence altına aldı.
 
Her iki grup da şimdi Kongre Binası'nın önünde, Trump destekçilerinden ve Proud Boys grubundan bir kişi, belirli bir karşı protestocuyla kavga etmeye çalışıyor. WSP (Washington Eyalet Polisi), gruplar ve yasama binası arasında bir çizgi oluşturarak beklemede. #OlympiaProtest pic.twitter.com/mV8LEp92yK
 
- Shauna Sowersby (@Shauna_Sowersby) 12 Aralık 2020
Washington Eyalet Devriyesi Çavuşu, "Her iki taraf da gruplarda ağır silahlı bireylere sahip" dedi. Darren Wright. "Gün boyunca ara sıra çatışmalar yaşadık."
 
Bu arada, "Trump İçin Yürüyüş" protestocuları ülkenin başkentinde karşı göstericilerle çatıştı ve Trump yanlısı yürüyüşçüler "Dört Yıl Daha" ve "Biz Trump'ı İstiyoruz" sloganları attı.
 
Aşırı sağ grup Proud Boys'un bir üyesi, Cumartesi günü Washington DC'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını protesto etmek için Beyaz Saray yakınlarındaki bir sokakta yürürken polise izin vermesi için konuşuyor
 
Trump, "The Star-Spangled Banner" şarkısını söyleyen protestocuların videosunu tweetledi.
- Donald J.Trump (@realDonaldTrump) 12 Aralık 2020
Orada dört kişi bıçaklandı ve en az sekiz kişi hastaneye kaldırıldı.
 
Ülke çapında Trump ekibinin Demokrat Joe Biden'in seçim zaferini bozmaya çalıştığı bir başka eyalet olan Atlanta'da, Georgia da dahil olmak üzere, yanı sıra Mobile, Alabama'da diğer toplum yapıları da gösteriler düzenledi. 
 
50'den fazla federal ve eyalet mahkemesi kararı, eski başkan yardımcısının tartışmalı 3 Kasım cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazandığı zaferi onayladı.
 
Cuma günü, ABD Yüksek Mahkemesi, Teksas tarafından açılan ve Trump tarafından desteklenen ve dört eyaletteki oylama sonuçlarını iptal etmek isteyen bir davayı reddetti.
 
Trump, kitlesel sahtekarlık nedeniyle zaferinin reddedildiğini iddia ederek şimdiye kadar yenilgiyi kabul etmedi.  
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar