37167810197695836354.jpg

Dost ve düşmanlarının gözüyle İmam Hamaney (2.Bölüm)

Ayetullah Cevadi Amuli:"Birkaç kişinin namazda uyduğu kişiye cemaat imamı diyoruz da İslam aleminin rehberine neden İmam demeyelim ki?! ‘İmam Hamaney’ hitabının dışındaki her hitap ona cefadır.”

21 Mart 2015 Cumartesi
İNTİZAR - "Dost ve düşmanlarının gözüyle İmam Hamaney" adlı çalışmanın ikinci bölümünü istifadenize sunuyoruz:

 

-Ayetullah el-Uzma Sistani:

“Ben, rahmetli İmam Humeyni hayatteyken her gece onun için dua ediyordum ve şimdi de her gece Seyyid Ali Hamaney için dua ediyorum. Selamımı tüm kardeşlerime iletin.”

-Ayetullah Hasanzade Amuli:

“Kulağınız Rehberinizde olsun, çünkü onun kulağı İmam-ı Zaman (a.f)'dedir.

Bu sözlerin daha bir anlam kazandığını, El-Mizan tefsirinin sahibi Allame Tabatabai'nin, öğrencisi Hasanzade Amuli için buyurduğu şu sözlerden anlıyoruz: “Hasanzade'yi İmam-ı Zaman (a.f)'den başkası hakkıyla tanımadı. Hasanzade'nin gideceği yolun tozları Tabatabai'nin gözlerinin cilası olsun.”

 

-Christian Science Monitor (Amerikan Gazetesi):

“Dünyada hiçbir lideri bulamazsınız ki, Ayetullah Hamaney kadar dünyanın sorunlarına önem vermiş olsun. Bu ölçüde de Ayetullah Hamaney dünya insanları tarafından tanınmaktadır. İnkılabın değerlerine ve Ayetullah Humeyni'nin öğretilerine vefadar olduğu için lider seçildi. Bu yüzden Amerika'nın İran için çizdiği her plan bozulmaya mahkumdur.”

 

 

-Üstad Ayetullah Fatimî Niya:

“Ben, Allah'ın evinde, İmam Hüseyin (as)'ın minberinde ve Hz. Zehra (s.a)'nın matem meclisinde emin olun ki yakîn etmediğim bir şeyi söylemem, bilin ve dikkatlı olun! Her kim Rehberiyyet makamını zayıflatmak amacıyla en ufak bir söz sarfederse ve buna zıt bir düşünce içerisinde olursa Allah onu bağışlamaz.

Rehber'in kadrini bilin! Tutarsız ve çörümüş düşünceleri size sunarlarsa kabul etmeyin, bu büyük insan İslam'ın izzetidir, her kim ona karşı mücadele içerisinde olursa Allah onu affetmez. Bunu da benden duyun işitin.

Yakîn etmesem söylemezdim! Allah'ım! Sen şahit ol ki bildiğim birşeyi söylüyorum; ister genç olsun ister yaşlı, kim olursa olsun, bu kokuşmuş ve tutarsız nefsani düşüncelere karşı dikkatli olmalıdır. Allah göstermesin bunlara kulak asar da İslam'ın yüz akı ve izzeti olan Hz. Zehra (s.a)'nın oğluna karşı muhalefet ederse akıbeti hayırla sonuçlanmaz.

Şunu da unutmayın! Birlik olmak ve Ayetullah Hamaney'e itaat etmek, vacibu'l-vacibat (vaciplerin en önemlisi)tır.”

-Recep Tayyip Erdoğan'ın, Seyyid Ali Hamaney ile görüşmesi

Tahran milletvekili Zühre İlahiyun naklediyor:

“Bu görüşmede ben de bulundum, Erdoğan'ın, eşinin ve kızının Rehber'e karşı saygısı müşahede edilecek şekildeydi. Erdoğan bu görüşmede Rehber'e hitaben: ‘Ben bir devlet adamı unvanıyla huzurunuza gelmedim, sizin bir müridiniz olarak huzurunuza geldim.' dedi. Bu görüşmede Erdoğan'ın eşi ve kızı da Rehber'e hitaben şunları söylediler: ‘Siz bize Peygamber Efendimizi hatırlatıyorsunuz.'”

 

-Ayetullah Misbah Yezi:

“Böyle bir Rehber verdiği için gece gündüz tesbih elimde Allah'a şükretsem, vallahi bu şükrün hakkını eda edemem. Aziz Rehberimiz, son Masum (a.s)'ın naibidir.”

 

 

-Seyyid Ali Hamaney'in kum kentini ziyareti.

“Rehber'in Kum'a geleceği gün kalabalık bir topluluk Kum caddelerini doldurmuştu. Ayetullah Behcet (r.a.), bir merc-i taklidi olmasına rağmen o yaşlı haliyle Rehber'i karşılamaya gelmişti. Alimlerden biri Ayetullah Behcet'e (r.a.): ‘Efendim! Bu yaşlı halinizle ne işiniz var kalabalığın arasında?!' diye sordu. Ayetullah Behcet (r.a.) buyurdular ki: ‘Eğer insanlar bu Seyyidi karşılamanın ne kadar sevap olduğunu bilmiş olsaydılar, hiç kimse evinde oturmazdı.'”

 

-Ayetullah Cevadi Amuli:

“Rehberlik ne bir posttur ne de bir makam, toplumun İmamıdır.

Birkaç kişinin namazda uyduğu kişiye cemaat imamı diyoruz da İslam aleminin rehberine neden İmam demeyelim ki?! ‘İmam Hamaney' hitabının dışındaki her hitap ona cefadır.”

 

 

Çev. Muhammed Bakır

 

 

 

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar