sadr-cihad-mugniye-1.jpg

İmad Muğniye: Aile anıları hep canlı kalacak

Şehit İmad Muğniye’nin kızı Fatıma İmad Muğniye, El- Menar internet sitesine şunları anlattı: “Bir Hizbullah komutanının kızı olduğumu önceleri bilmiyordum. Onun güzel sessizliğini, onun varlığını ve cazibesini çok özlüyorum. Onu seyretmeyi çok seviyordum. Bu anı, bu sahneyi sık sık yeniden canlandırmaya ihtiyacım olduğunu hissediyorum. Bunlar Allah’ın adamları”

20 Şubat 2015 Cuma

E. al- Rihani

Şehit İmad Muğniye'nin kızı Fatıma İmad Muğniye, El- Menar internet sitesine şunları anlattı: “Bir Hizbullah komutanının kızı olduğumu önceleri bilmiyordum. Onun güzel sessizliğini, onun varlığını ve cazibesini çok özlüyorum. Onu seyretmeyi çok seviyordum. Bu anı, bu sahneyi sık sık yeniden canlandırmaya ihtiyacım olduğunu hissediyorum. Bunlar Allah'ın adamları”

Suriye'de 2008'de Siyonist varlık tarafından suikaste uğradığından beri ilk röportajın medyada çıkışıyla da, Fatıma büyük lider İmad Muğniye hakkında birçok hatıra aktardı.

Lübnan'ın başkenti Beyrud'da onu evinde ziyaret ettiğimizde, internet sitesine şunları söyledi: “Ona çok benziyorum, Cihad da öyle…”

Fatıma odasında babasından bir hatıra ararken, “Hatıralarım arasında dolanmama vesile oldunuz.” şeklinde fısıldadı. Kendi çocukluğunda babası ile birlikte çekilmiş bir aile fotoğrafını aldı.  Siyonistlerin, Suriye'nin Kuneitra'daki  bir Hizbullah temsilciliğini hedef aldığı ve bir İranlı General dahil 7 savaşçının şehit edildiği Lübnanlı direnişçilere yönelik son saldırısında şehit edilen kendisinden küçük kardeşi  Cihad'ı gösterdi ve “Cihad şu sarışın çocuk” dedi.

Fatıma hatıralarına şöyle devam etti: “Küçükken ‘Babam nerede?' diye her sorduğumda annem İmam Mehdi (as)'ın zuhuru hakkında konuşurdu. Annem bu yolla babamın bizim ideolojimiz için çalıştığına dair kutsiyet atfederdi.”

Buna mukabil, İmad'ın güvenliği onun ailesinin tutumu, tedbiri haline geliyor. İmad'ın hanımı, Fatıma ve onun erkek kardeşlerine onun işine geç kalmaması gerektiğini, ona gideceği yer hakkında soru sormamaları gerektiğini ya da telefon konuşmalarını dinlememeleri gerektiğini söylüyordu.

Fatıma, “Sonraları buna alıştık.” diyor ve hatta bir yetişkin olana kadar babasının işinin doğasını fark etmediğini söylüyor. Fatıma, babasının dünya çapında istihbarat örgütleri tarafından aranan birisi olduğunu yine de erken fark etmiş görünüyor.

Fatıma, “Hepimiz, onun herhangi bir fotoğrafını gözler önüne sermemek konusunda dikkatli idik. Onun fotoğrafları ve ailesi her zaman saklı idi. Onu hiçbir şekilde sergilememek konusunda bilinçli idik ve kimse onun bilgisi dışında onu sergileyemezdi. Onu korumak görevimizin bir parçasıydı. Bizi kimsenin takip etmediği konusunda daima dikkatliydik. Evimizin adresi daima gizliydi. Bazı durumlarda Hizbullah çalışma ofisinin içinde bulunan iki odada yaşıyorduk. Bu güçlüklere rağmen annem pozitif bir atmosfer yaratmayı başarırdı. Biz o günlerde çok mutluyduk.” diye aktarıyor.

Fatıma devamında, “Babam benim düğünüme katıldı ve birlikte bazı fotoğraflarımız oldu fakat onun güvenliği için endişeli idim. Gelin olduğumu unuttum ve katılımcılar arasında bulunan herkesi izlemeye başladım ki kimsenin onu görüntülemediğinden emin olmak istiyordum.” diyor.

Hac İmad'ın kızı bu mutlu düğün anlarını,  babası ile “yürüyüşü”nü ve öncesinde babası ile birlikte Hizbullah marşları söylediğini hatırlıyor ve “Babamın sesi çok güzeldi.” diyor.

 

Baba- Kız İlişkisi

Fatıma, Hac İmad ile ilişkisinin müstesna olduğu anlatmaya devam ediyor. Onların karşılıklı konuşmalarının birbirlerinin hayatlarının gündelik detayları ile sınırlı olmaksızın strateji ve taktiklerle ilgili olduğunu belirtiyor.

“Eğer hala bizimle birlikte olsaydı, onunla muhabbetimiz daha derin bir evrede, onun bakış açılarına ihtiyaç duyduğum ideolojik ve duygusal boyutlarda olacaktı.”

 “Cihad da, eğer babamız hala hayatta olsaydı nasıl olgunlaştığımız ve bilinçlendiğimiz konusunda çok mutlu olurdu derdi.” diye ekleyen Fatıma, erkek kardeşleri ve kendisinin İmad Muğniye şehid olduğunda fazla olgun olmadıklarını, özellikle Cihad'ın küçük olduğunu belirtti.

 

Bir Baba, Bir Öğretmen

Fatıma, Hac İmad'ın kalıcı tutku özelliğindeki buluşları hakkında derinlemesine konuştu. Sınavları döneminde kendisine yardım eden ilgili babası hakkında özel bir hadiseyi aktardı.

“Siyaset bilimleri bölümündeki ilk yılımda vermem gereken işletme dersi sınavıma çalışamadığımı hatırlıyorum. Babam o sırada kitabı aldı ve aynı gece boyunca konuları özetlemek için çalıştı. İkinci gün, babam beni ofisine çağırdı ve konuları bana anlattı. Bu şekilde bir sonraki günkü sınava hazırlanmış oldum.”

 

Hobileri

“Babam sigaradan nefret ederdi, aynı zamanda nargileden de. Babam ‘Laban Emmo' nın geleneksel yemeklerinden, peynirli tost ve çaydan, karidesten ve tahinli Humustan hoşlanırdı. Babam müzik ve aynı zamanda direniş hakkında tutkulu idi. O kemanı çok severdi.”

Fatıma şehadetin kendisini Hac İmad'dan ve hatta kardeşi Cihad'dan ayırmadığına dair kendisinden emin: “Onları her gün hissediyorum… Onlar yaşıyorlar ve ben bundan çok eminim.”

İmad Muğniye'nin şehadetinden sonra da kızı sükûnetini koruyor, tıpkı onun hayatında olduğu gibi.

“En az onun varlığında kendimi güvende hissettiğim kadar onun yokluğunda da hala kendimi güvende hissediyorum.” Fatıma, “Düşmanlarımız bu sükûnetten yoksun olacaklar.”  vurgusunu yapıyor.

 

Röportaj: Sümeyye Ali

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar