74689-cats.jpg

Amerikalı analist: Koronavirüs Amerikan yapımı biyolojik bir silahtır

Amerika tarih boyunca yasaklanmış silahlar kullandı. Bugün Amerika savaş simülasyonlarında kimyasal, biyolojik ve radyolojik silahlar kullanıyor. Kovid 19 Amerika'da mı üretildi? Kanıtlar gösteriyor ki bu virüs Amerika'da üretildi, Çin'de değil! Bu virüs Amerika'daki karanlık güçler tarafından Çin'e sokuldu. İhtimalen İran için de bu şekilde gerçekleşti.

28 Mart 2020 Cumartesi
İNTİZAR - Amerikalı siyasi analist, Amerika'da ve diğer ülkelerde yaşayan insanlara verilen zararın Amerika'nın emperyalist politikalardan vazgeçmesini engelleyemediğine inanıyor. ABD'li siyaset analisti Stephan Landman Tasnim Haber Ajansı ile yaptığı röportajda şunları söyledi:
 
Beyaz saray vatandaşlarına zarar vermek pahasına tamamen ayrıcalıklı ve özel sınıfın hizmetindedir. Amerika'da ve diğer ülkelerde yaşayan insanların zarar görmesi ABD emperyalist politikalarının önünde bir engel olmamıştır. Dünyanın en zengin ülkesi sadece nüfusun çoğunluğunun kötüye kullanma pahasına ülkenin ayrıcalıklı ve özel sınıfına hizmet eder. Solunum cihazı, sağlık çalışanları için maske ve diğer gerekli ekipmanlar ile yeterli yoğun bakım ünitelerinin eksikliği Amerikalı yetkililerin vatandaşlarına ilgisizliğini yansıtmaktadır.
Stepman Landman ile gerçekleştirdiğimiz röportajı ilgilerinize sunuyoruz...
 
Tesnim: 29 Ocak tarihinde ilk korona virüsü vakasının görüldüğü Amerika'da iki gün sonra Trump yönetimince ulusal acil durum ilan edilmesi sonrasında, aradan geçen 6 haftadan fazla süreye rağmen korona testleri ancak yapılmaya başlandı. Hastaneler kriz ile başa çıkmak için yeterli yatak ve tıbbi ekipmana sahip olmadıklarını, doktorlar ve hemşireler için maske ve diğer ekipmanların eksikliği ile karşı karşıya olduklarını söylüyorlar. Virüsün ortaya çıkışı, gelişmiş tıbbi teknolojilerine rağmen Batı'daki hükumetlerin bu tür bulaşıcı hastalıkların yayılmasına karşı savunmasızlığını göstermiştir. Batı ülkelerindeki hastanelerde yaşlı insanların tedavi ve tıbbi bakım alamadıklarına dair raporlar var. Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
 
Landman : Amerika savaş yanlısı iki siyasi parti tarafından kötü yönetiliyor ve istismar ediliyor. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar ana ve önemli meseleler üzerinde aynı görüşe sahipler. Sadece söylemleri farklı. Savaşa ve barışa karar verme noktasında oldukça güçlenen şirketler her iki taraf (Cumhuriyetçiler ve Demokratlar) üzerinde de olabildiğince baskındırlar. ABD tarafından kontrol edilemeyen bağımsız devletlere yönelik politikaları aynıdır. Meşru ve yasal hükumetler yerine Batı destekli kukla rejimler olmalıdır. Amerika'nın İran'a düşmanlığının ana nedeni de budur. Buna ek olarak Amerika İsrail'in bölgedeki en ciddi tehdidini ortadan kaldırmak istiyor. Bu Demokratların ve Cumhuriyetçilerin, Amerikan halkının hak ve refahını ne kadar önemsemediklerinin de göstergesidir.
 
Koronavirüsün yayılması nedeni ile acil bir ulusal durum oluştu, ama her iki taraf da şirketlere nasıl daha fazla imkan sunacaklarını tartışıyorlar. En sevdikleri şirketlerini Amerikan vergi mükelleflerinin parası ile kurtarıyorlar. Ama işini kaybeden ve belirsiz bir süre boyunca işsiz kalacak Amerikan toplumu için en küçük bir şey bile yapmıyorlar. Dünyanın en zengin ülkesi nüfusun çoğunluğuna değil ülkenin ayrıcalıklı ve özel azınlığa hizmet edyor.
 
Tesnim: Koronavirüsün yayılmasının ABD genelinde kötüye gittiği belirtiliyor. Kayıpların gerekli ilaçların ve tıbbi ekipmanların eksikliğinden kaynaklandığı söyleniyor. Bu güne kadar Amerika'da yüz binden fazla korona vakasının görüldüğü ve 1700'den fazla kişinin öldüğü açıklandı. New York eyaleti koronanın Amerika'daki merkezi konumundadır. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio Pazar günü yaptığı açıklamada sadece 10 gün yetecek ekipmalarımız var, daha fazla solunum cihazı alamazsak insanlar ölecek dedi. 
 
Ülke genelinde aynı durum söz konusu. Valiler federal hükumetten gerekli ekipman ve malzemelerin gönderilmesini istediler. Sizce bu yanlış yönetimin ana nedeni nedir? Trump'ın rolünü nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Landman: Amerika tarih boyunca yasaklanmış silahlar kullandı. Yerli Amerikalılara karşı biyolojik silah kullandı. Çiçek hastalığı bulaştırılmış battaniyeler de dahil olmak üzere. Amerikan iç savaşı sırasında her iki taraf da klor gazı dahil olmak üzere kimyasal silahlar kullandılar. Amerika birinci ve ikinci dünya savaşında da yasaklanmış silahlar kullandı. Bu durum sonraki bütün savaşlarında da geçerlidir. Bugün Amerika savaş simülasyonlarında kimyasal, biyolojik ve radyolojik silahlar kullanıyor. Kovid 19 Amerika'da mı üretildi? Geçen hafta Pompeo Çin, Rusya ve İran'ı son derece ölümcül ve bulaşıcı olan virüs hakkında bilgileri gizlemekle suçladı. Trump da gerçeği saptırarak Wuhan virüsü şeklinde isimlendirdi. Kanıtlar gösteriyor ki bu virüs Amerika'da üretildi, Çin'de değil! Bu virüs Amerika'daki karanlık güçler tarafından Çin'e sokuldu. İhtimalen İran için de bu şekilde gerçekleşti. Amerika defalarca başka ülkelere kendi menfaati için zarar verdi. 2018 den beri Çin kuş ve domuz gribi olmak üzere iki tür virüs ile karşı karşıya kaldı. Virüsler binlerce hektar ürünü yok etti. Aralık ayında da kovid 19 virüsü, Ocak ayında da diğer bir virüs! Bütün bunlar şanssızlık mı yoksa Amerika'nın Çin ekonomisine zarar verip Amerikan tarım ürünleri ve diğer gıdaların ülkeye ihracatını arttırmayı mı hedefliyor?
 
Solunum cihazı eksikliği, sağlık çalışanları için maskeler ve diğer gerekli ekipmanlar, yoğun bakım yataklarının yetersizliği Amerikalı yetkililerin halkına ilgisizliğinin göstergesidir. 
 
Tesnim: İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Khamanei Amerika'nın İran'a yardım önerisi hakkında şöyle dedi: Trump yönetim İran'a yardım yapmayı önerdi, aynı zamanda ilaç ve tıbbi malzeme yardımını da önerdi. Bu çok ama çok tuhaf! Bu konu hakkında sizin görüşünüz nedir?
 
Landman: Ben Ayetullah Seyyid Ali Khamanei'ye katılıyorum. Dışişleri Bakanı Zarif, eğer Amerika İran'a yardım etmek istiyorsa ekonomik, tıbbi ve ilaç terörizmini durdurmalıdır dedi. Trump yönetiminin İran ekonomisini yok etmek ve insanlar üzerinde baskı kurmak için elinden geleni yaptığı açıktır ve asıl amacı insan acılarını en üst düzeye çıkarmaktır.
 
Tesnim: İslam Devrimi Lideri konuşmasında; her şeyden önce siz malzeme eksikliği ile karşı karşıyasınız. Amerikalı yetkililerin söyledikleri bu. İkincisi virüsü kendiniz üretmek ile suçlanıyorsunuz. Tabi ki bu suçlamanın ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. Ama ortada böyle bir suçlama var. Hangi akıllı ülke sizden yardım ister!" ifadelerine yer verdi. İslam Devrimi Lideri'ne göre bu virüs İranlılar için üretildi. Virüs İranlılardan toplanan genetik veriler kullanılarak üretildi. Bu da İran'a yönelik kesinlikle düşmanca bir eylemdir. Sizin bu komplo hakkında görüşleriniz nedir?
 
Landman: Virüsü Amerika'nın ürettiğine, insanlara ve ülkelere karşı biyolojik bir silah olarak kullandığına inanıyorum. Soru şu ki eğer bu komplo doğru ise nasıl Avrupa ve Amerika da dahil çoğu ülkeye yayıldı? Bu komplo hakkında daha fazla bilgi verirlerse muhtemelen bu önemli soruların cevaplarını alacağız.
 
Benim görüşüm şu şekilde: Gerçekleşen olaylar Amerika tarafından hedefteki ülkelere yönelik bir saldırı ve tecavüzdür. Bununla birlikte Amerika Batı'da ve diğer yerlerde ekonomik bir buhran yaratmıştır. İkinci neden güçlü devletler ve bir takım özel çıkar sahipleri güçlerini ve zenginliklerini daha da arttırabilir. Amerika'nın içinde ve dışındaki insanların zarar görmesi Amerika'nın emperyalist politikalardan vazgeçmesini engellemedi.
 
Çeviri: Betül Atlan
Kaynak: Tasnim
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar