93467-cats.jpg
  • Anasayfa» 
  • Röportaj»
  •  Avrupa'nın İranlı bilim adamına karşı gerçekleştirilen teröre tepkisi mide bulandırıcı

Avrupa'nın İranlı bilim adamına karşı gerçekleştirilen teröre tepkisi mide bulandırıcı

“Avrupa ikiyüzlülüğü mide bulandırıcı. Küresel Adalet Hareketi'nin kurucularından Rodney Shakespeare, Avrupa her zaman İsrail'e karşı ürkütücü bir dalkavukluk ve ABD'nin korkunç zorbalığına karşı koyma konusunda tam bir isteksizlik gösteriyor ” ifadelerini kullandı.

30 Kasım 2020 Pazartesi
İNTİZAR- İngiliz bir bilim adamı, İranlı bilim adamı Mohsen Fakhrizadeh suikastının İsrail tarafından Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi Arabistan ile tam koordinasyon içinde gerçekleştirildiğine inanıyor.
 
Ünlü bir siyasi yorumcu ve Trisakti Üniversitesi'nde misafir ikili ekonomi profesörü olan Profesör Rodney Shakespeare, İranlı Bilim adamı Mohsen Fakhrizadeh'in öldürülmesinin İsrail rejimi tarafından Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi Arabistan ile tam koordinasyon içinde gerçekleştirildiğine inanıyor.
 
“Avrupa ikiyüzlülüğü mide bulandırıcı. Küresel Adalet Hareketi'nin kurucularından Rodney Shakespeare, Avrupa her zaman İsrail'e karşı ürkütücü bir dalkavukluk ve ABD'nin korkunç zorbalığına karşı koyma konusunda tam bir isteksizlik gösteriyor ” dedi.
 
Aşağıda röportajın tam metni yer almaktadır:
 
Nükleer teknolojide uzmanlaşmış kıdemli bir İranlı uzman olan Mohsen Fakhrizadeh, Cuma öğleden sonra bir terör saldırısında öldürüldü. Bu konudaki görüşünüz nedir?
 
Bu korkakça suikast İsrail tarafından yapıldı. Başkalarının topraklarını işgal edip ilhak ederken Gazze'de adım adım ilerleyen bir soykırım gerçekleştiriyor.
 
İsrail her zaman bir savaş istemiştir; Suudi Arabistan her zaman bir savaş istemiştir ve Trump her zaman bir savaş istemiştir. Ama başlamak için bir mazeretleri yok. Bu yüzden, İran'ı daha sonra bir saldırıyı haklı çıkarmak için kullanılabilecek bir tepkiye yönlendirmek için kirli, iğrenç bir cinayet işleniyor.
 
İran'dan bir yanıt gelmezse, o zaman İran'ın suçlanacağı ve böylece İsrail, Suudi ve ABD'nin İran'a saldırmasına neden olacak bir tür (Mossad tarafından organize edilmiş) sahte bayrak olayı olacağı kesindir. 
 
Bununla birlikte, ne İsrail ne de Suudi Arabistan'ın (iki zorba rejim) İran'a tek başlarına saldırmayacağı da kesindir - ABD'nin de dahil olduğundan emin olmak isteyeceklerdir.
 
Şu anda, İran'a yönelik bir saldırıyı engelleyen tek bir şey var ve bu, gerçekleşmesi durumunda, Batı Asya'nın (özellikle Amerika'nın acımasız, otokratik müttefiklerinin) büyük bir kısmının alevler içinde kalacağı kesin.
 
İsrail medyası geçen yıl suikast planının başarısız olduğunu duyurmuştu. Ayrıca Fakhrizadeh adının Birleşmiş Milletler tarafından İsrail casus teşkilatı Mossad'a verildiğini iddia ettiler. Ne düşünüyorsunuz?
 
İsrail yaptı; Suudiler buna göz yumdu ve Trump bundan memnun. Trump savaş istiyor, böylece Amerika'yı güvende tutan ve Beyaz Saray'da kalmak için bir bahanesi olan büyük bir Başkan gibi görünebilir.
 
(Not: Trump'ın son Amerikan seçimlerini düşürmeye yönelik yasal kampanyasının büyük bir zayıflığı var - özellikle Dominion bilgisayarlarıyla ilgili olarak kanıtı gerçekten elde etmek için zamanın olmaması. Bir savaş ona yasal davalarla savaşması için daha fazla zaman verecektir.)
 
İran, uluslararası toplumu, özellikle de AB'yi, utanç verici çifte standartlarına son vermeye ve bu devlet terörü eylemini kınamaya çağırıyor. Uluslararası toplumun bu suça nasıl tepki vermesi gerektiğini düşünüyorsunuz?
 
Avrupa ikiyüzlülüğü mide bulandırıcı. Avrupa her zaman İsrail'e karşı ürkütücü bir dalkavukluk ve ABD'nin korkunç zorbalığına karşı koyma konusunda tam bir isteksizlik gösteriyor.
 
İran'ın ne gibi uygun bir yanıt vermesi gerektiğini düşünüyorsunuz?
 
Bana kalırsa İsrail ve Suudi Arabistan, durumu savaş için son şansları olarak görüyorlar, bu yüzden İran açık bir yanıt vermese bile, bir şekilde bir savaşı hızlandırmaya kararlı olacaklar.
 
Amir Muhammad Esmaeili
MehrNews
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar