11334-cats.jpg

İran füzelerle Suriye'deki terör üslerini ve Irak Kürdistanı'ndaki Mossad casusluk merkezini vurdu

İran, bölgedeki terör ve casusluk karargahlarını füzelerle vurdu. İran Devrim Muhafızları Ordusu yayınladığı bildiride, bölgedeki İran karşıtı terörist grupların ve casusların karargahlarını balistik füzelerle vurduğunu açıkladı. Devrim Muhafızları füzeleri Suriye'deki İran karşıtı teröristlerin üslerini ve Irak Kürdistanı'ndaki Mossad casusluk merkezini vurdu.

16 Ocak 2024 Salı
İNTİZAR - Press TV internet sitesinde yar alan habere göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), İran'da son saldırılara karışan teröristlerin Suriye'deki üslerini ve Irak Kürdistan bölgesindeki bir İsrail casusluk merkezini balistik füzelerle vurduğunu açıkladı.
 
İran Devrim Muhafızları ilk füze saldırısının İran'ın Kerman ve Rask kentlerinde son dönemde gerçekleştirilen terör saldırılarının ana unsurlarını ve komutanların toplanma yerlerini hedef aldığını açıkladı.
 
Açıklamada saldırının, Suriye'nin işgal altındaki topraklarında IŞİD tekfirci terör örgütünün toplanma noktalarının tespit edilmesi ve bir dizi balistik füzeyle imha edilmesinin ardından gerçekleştirildiği belirtildi.
 
Tekfirci grup 3 Ocak'ta İran'ın güneydoğusundaki Kerman kentinde İran'ın en üst düzey terörle mücadele komutanı Korgeneral Kasım Süleymani için düzenlenen anma töreninde yaklaşık 100 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan iki patlamanın sorumluluğunu üstlendi.
 
Aynı ay içinde İran'ın güneydoğusundaki Rask kentinde bir polis karakoluna düzenlenen başka bir terör saldırısında 11 polis memuru hayatını kaybederken en az altı kişi de yaralandı.
 
İran füzeleri Mossad'ın Irak Kürdistanı'ndaki karargâhını yok etti
 
İran Devrim Muhafızları daha sonra yaptığı açıklamada İsrail rejiminin casusluk örgütü Mossad'ın Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki ana casusluk merkezine bir füze saldırısı daha düzenlendiğini duyurdu.
 
Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, "Siyonist rejimin Devrim Muhafızları ve direniş komutanlarını şehit ettiği son eylemlerine yanıt olarak, İslam Devrimi Muhafızları Ordusu, İsrail'in casusluk teşkilatı Mossad'ın Irak'ın Kürdistan bölgesindeki ana karargahlarından birini balistik füzelerle hedef aldı ve yok etti" denildi.
 
 
Saldırının Devrim Muhafızları'nın Siyonist rejimin bölgedeki üsleri ve faaliyetleri üzerindeki tam istihbarat üstünlüğünün bir işareti olduğu belirtildi.
 
Devrim Muhafızları, Irak Kürdistan Bölgesi'ne yönelik füze saldırısının Mossad'ın buradaki merkezini tamamen yok ettiğini de sözlerine ekledi.
 
Mossad merkezinin başta İran olmak üzere bölge genelinde "casusluk operasyonları geliştirmek ve terör eylemleri planlamak için" kullanıldığı kaydedildi.
 
Mossad merkezi Direniş komutanlarına yapılan suikastlere misilleme olarak İran tarafından vuruldu
 
Açıklamada, Mossad merkezine yönelik füze saldırısının, Siyonist rejim tarafından son dönemde başta Devrim Muhafızları olmak üzere direniş cephesi komutanlarına yönelik suikastlara misilleme olduğu belirtildi.
 
Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"İran'ın düşmanlarının son dönemdeki terör suçlarına yanıt olarak casus ve teröristlerin karargahları, gece yarısı Devrim Muhafızları Ordusu'nun balistik füzeleri tarafından hedef alınarak imha edildi."

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar